Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Britanski pogled

Economist: Gotovina će ući u politiku i bit će blizak Crkvi

Ante Gotovina Katedrala (1)
Tomislav Miletic/PIXSELL
23.11.2012.
u 12:59

"Nikad nije bilo bolje biti odvjetnik na Balkanu", zaključuju u Economistu.

Britanski Economist napravio je analizu i svoje viđenje situacije u Hrvatskoj i okolnim zemljama nakon oslobađajućih presuda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Ističu da je posljednjih tjedana glavna vijest tko je pušten iz zatvora, tko je zatvoren, tko je uhićen, protiv koga se vode postupci...

Analizirajući oslobađajuću presudu generalima u Economistu, napominju da je u Hrvatskoj ona dočekana s oduševljenjem te kako se slavilo diljem zemlje. Kažu da nitko ne poriče da su se u Oluji i nakon nje dogodili zločini, no kako sud smatra da nije bilo udruženog zločinačkog pothvata čiji je cilj bio istjerivanje Srba.

Predviđaju i da će se general Gotovina u budućnosti baviti politikom i to u nekoj političkoj opciji bliskoj Katoličkoj crkvi.

Economist komentira i reakcije srbijanske strane na oslobađajuće presude hrvatskim generalima, a spominje i bivšeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja koji je također u Haagu i za kojeg većina Srba sada misli da neće biti osuđen.

Britanski analitičari dotakli su se i ostalih sudskih slučajeva, pa tako spominju Ivu Sanadera i presudu za slučajeve Ina – MOL i Hypo, Radimira Čačića koji mora u zatvor zbog presude u Mađarskoj, ali i bivšeg srbijanskog zamjenika premijera, kao i kosovskog političara Fatmira Limaja.

– Nikad nije bilo bolje biti odvjetnik na Balkanu – zaključuju u Economistu.

>>Tužiteljstvo BiH: Gotovina može u BiH, nema ni optužnice ni tjeralice

Ključne riječi

Komentara 62

BA
baiser
13:35 23.11.2012.

. bit ce urednik ..Glasa Koncila-...

OB
-obrisani-
13:37 23.11.2012.

eeee Bosno moja volim te

RM
R@mbo9
13:22 23.11.2012.

Kum...Hdzenjara će ga kad tad obrlatiti....vidjet će te...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije