Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rupe diljem zemlje

Otvorila se rupa i kod Imotskog i 'progutala' betonski stup

Rupa u POljicama kod Imotskog, portal
Radio Imotski
05.03.2013.
u 08:09

Rupa je nastala na zemljištu na kojem je nedavno vlasnik izvadio iz zemlje stare loze, a prvu dojavu o tome u selo je donijela mještanka Iva Žarković koja je u blizini čuvala ovce.

Nakon Međimurja, Drniša, Lovrana i Zadra, tlo se jučer popodne urušilo i u Poljicama kod Imotskog. Kako su ispričali mještani za Radio Imotski, nagađa se da je rupa široka dva i pol metra, a duboka metar i pol, a za sobom je povukla betonski stup koji je držao žicu od loze.

Rupa je nastala na zemljištu na kojem je nedavno vlasnik izvadio iz zemlje stare loze, a prvu dojavu o tome u selo je donijela mještanka Iva Žarković koja je u blizini čuvala ovce.

– I nekoliko loza je otišlo u utrobu zemlje. Rupetina možda ne izgleda tako duboka, ali poslušajte kako se dolje u dubini nešto čuje, ispričao je mještanin Domagoj Žarković.

Baš taj predio Poljica u svom okružju ima nekoliko kraških špilja, među kojima je najpoznatija špilja Zovnjača s lijepim stalaktitima i stalagmitima. Ima i prirodnih bunara, no ne pamti se da se odjednom tako urušila zemlja i to na ledini, gdje se godinama sadila loza, rekla je Iva.

– Često čuvam ovce u blizini pa mi je sada skoro i neugodno. Tamo u Drnišu, zna se, bio je neki rudnik, kopala se zemlja iznutra, a ovdje u nas ni rude, ni rudnika, a propuntaje se zemlja. Samo da ne bude većih propuntavanja ne bi bilo baš zgodno, kaže.

>>Zašto se učestalo otvaraju rupe u tlu po Hrvatskoj, ali i svijetu?

>>Zemlja se otvorila i u Zadru: promjer rupe veći od metra

Komentara 6

CP
copy paste
11:06 05.03.2013.

Propada nam država figurativno i doslovno.Hehehe,koji smo mi srečkovići...

ME
mek
08:52 05.03.2013.

A kaj je sa rupom "propasti" u koju nas vodi ova vlada?

MI
mirkozlikovski
08:59 05.03.2013.

Sunce moje novinarsko... nije stalakmit nego stalagmit. A kako bi to naši veleučeni novinari i znali?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije