Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORBES

Oprah najmoćnija među slavnima, A. Jolie sa 1. pala na 18. mjesto

oprah
VL
Autor
Hrvoje Dečak
29.06.2010.
u 17:02

Forbes je ove godine prvi put kao jedan od kriterija za uvrštavanje na listu gledao i prisutnost zvijezda na društvenim mrežama Facebooku i Twitteru, a to će činiti i ubuduće.

Časopis Forbes, najpoznatiji po rang-listama bogatih, objavio je svoju najnoviju listu stotinu najmoćnijih poznatih i slavnih osoba. Kriteriji su bili njihova zarada i prisutnost u medijima, javlja BBC.

Među slavnima tako je prva Oprah Winfrey, koja je svoju prethodnicu na čelnoj poziciji, glumicu Angelinu Jolie, bacila na 18. mjesto. Druga je pjevačica Beyonce, a treći je filmski redatelj James Cameron, koji (gotovo) sve čega se dotakne pretvori u zlato – nakon “Titanica” to je napravio i s “Avatarom”, koji mu je i priskrbio “brončanu” poziciju.

Najbolje plasirana pridošlica na listi svih vremena je Lady Gaga, koja je odmah osvanula četvrta. Kao i Beyonce, u vrh ju je katapultirala iznimno uspješna protekla godina, koju je provela na svjetskoj turneji i sklapajući izvrsne ugovore. Jutuovci su se dolaskom na sedmo mjesto u velikom stilu vratili među 100 odabranih.

Osmu poziciju Sandra Bullock može zahvaliti Oscaru koji je ove godine dobila za najbolju žensku glavnu ulogu u filmu “Priča o prvaku”, a nije joj naškodila ni Zlatna malina koja joj je samo dan prije dodijeljena za ulogu u romantičnoj komediji “All about Steve”. Povratnik na listu je i njezin kolega Johnny Depp, a sveprisutna Madonna, koja je lani bila treća, uhvatila je priključak unutar Top 10.

Zanimljivo je da je Forbes ove godine prvi put kao jedan od kriterija za uvrštavanje na listu gledao i prisutnost zvijezda na društvenim mrežama Facebooku i Twitteru, a to će činiti i ubuduće.

Na listi stotinu najmoćnijih slavnih osoba prvi su put i glumica Kirsten Stewart (na 66. mjestu) te njezin kolega Robert Pattinson (na 50.), koji su oboje popularnost stekli zahvaljujući filmovima “Sumrak saga”.

Bruce Springsteen je 17., Michael Jordan 20., Steven Spielberg 22., David Letterman 24., Brad Pitt 30., Donald Trump 33., David Beckham 36., AC/DC su 38., Cristiano Ronaldo je 48., Tom Cruise 56., George Clooney 58., Sarah Jessica Parker 70., Leonardo di Caprio 71., Meryl Streep 79., Marija Šarapova 81., Daniel Radcliffe 82., Kate Moss 91. i tako dalje...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije