Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB U ZAGREBAČKOJ ŠKOLI

Odvjetnik profesora podnio žalbu: Branio se od napada, ali je sam svoje ponašanje nazvao nedopustivim

učionica
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
1/3
21.12.2023.
u 22:56

Odvjetnik Veljko Miljević kazao je kako je profesoru prije mjesec dana preminula supruga te je imao više obiteljskih tragedija što su, kako ističe, neki "koristili za tretiranje profesora na način koji nije doličan"

Profesor i učenik sukobili su se u zagrebačkoj školi, a incident je snimljen i izazvao je brojne reakcije. Na snimci se može vidjeti kako su se profesor i učenik hrvali pred pločom te kako profesor nečim udara učenika po glavi. Odvjetnik Veljko Miljević, branitelj profesora, podnio je žalbu na odluku suda o istražnom zatvoru. Ističe kako se profesor branio od napada te je učenike lakše ozlijedio. Također, naveo je kako je profesor pred sutkinjom svoje ponašanje nazvao nedopustivim.

"Da, on je sudjelovao u fizičkom obračunu koji nije rezultirao nekim naročitim posljedicama, ali je sam kao takav nespojiv s njegovim pozivom i da je on utoliko sasvim sigurno kriv, ali i da će nastojati da izbjegne bilo kakvu moguću situaciju jer da jednostavno više neće raditi, da će napustiti taj poziv", kazao je Miljević za Dnevnik Nove TV.

Odvjetnik je kazao kako je profesoru prije mjesec dana preminula supruga te je imao više obiteljskih tragedija što su, kako ističe, neki "koristili za tretiranje profesora na način koji nije doličan".

VEZANI ČLANCI:

Dnevnik Nove TV doznaje kako su učenici profesoru govorili da je "četnički vojvoda", a on je jednoga od njih navodno vrijeđao zbog boje kose i govorio mu da je "kuruzni".

Profesor je u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela, a škola je pokrenula postupak otkaza. Miljević se osvrnuo i na navode o alkoholiziranosti. 

"Očitovao se o tome profesor da u momentu događaja on nije bio u alkoholiziranom stanju, ali kad je napustio školu i otišao kući i ručao, a dotad nije lišen slobode i nije uhićen, da je nakon ručka konzumirao alkohol, jednu dvije pive...", kaže Miljević. 

VIDEO Fuchs o incidentu u školi: 'Alkoholiziranom nastavniku nije mjesto u školi, to je za svaku osudu'

Suzana Hitrec, predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja o slučaju je istaknula: "Vidljivo je da je tamo puno prekršaja i to težih prekršaja za koje bi učenici trebali dobiti pedagoške mjere".

Podsjetimo, policija se jučer oglasila o slučaju te istaknula kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 61-godišnji profesor škole dvojici učenika za vrijeme održavanja nastave u školi nanio ozljede. 

"Ozlijeđenim učenicima odmah je po događaju pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da su obojica u događaju lakše ozlijeđena, no nije bilo potrebe za njihovom hospitalizacijom", dodala je policija. Istog dana 61-godišnji profesor je uhićen.

Komentara 20

JA
jamesd
23:54 21.12.2023.

Ne razumijem. Čovjeku umrla žena i netko se ide iživljavat na njemu?Normalno da je čovjek puko! Ovo je neprirodno! Nimalo empatije!!!!

ML
mladaklada
23:51 21.12.2023.

Sramotni ministar koji bi trebao biti oličenje objektivnosti i poštovanja službenih procedura istrage u vlastitom resoru, na prvu loptu i ishitreno stavi svog djelatnika na stup srama i osudi ga prije Suda. Ovo je gore od šerijata.

MA
marli
23:48 21.12.2023.

Kako netko može provocirati osobu kojemu je prije mjesec dana umrla supruga? Ovo je pitanje za psihijatre

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije