Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽRTVA OTMICE

Natascha Kampusch zatrpala podrum u kojem je bila zatočena

natascha kampusch,portal
Paul Zinken/DPA/PIXSELL
18.02.2013.
u 15:03

Žrtva otmice morala je ukloniti tamnicu u kojoj je provela 8 godina jer je bila bespravno sagrađena

Austrijski dnevni tabloid „Heute“ u ponedjeljak piše kako je Austrijanka Natascha Kampusch (25), jedna od najpoznatijih svjetskih žrtava otmice, u razgovoru za njemački „Spiegel“ uoči svjetske premijere filma o svome zatočeništvu „3096 dana“ izjavila kako podrum u kojem je bila zatočena postoji još samo kao filmska kulisa u studiju Bavaria u Münchenu. Natascha je potom pojasnila kako je, po nalogu nadležne donjoaustrijske općine, u obiteljskoj kući njenog otmičara Wolfganga Priklopila (44) u Strasshofu kraj Beča, čija je sada vlasnica, morala ukloniti tamnicu u podrumu u kojoj je provela 3096 dana jer je bila bespravno sagrađena. Isti izvor navodi kako je po Nataschinu nalogu podrum već zatrpan, uz stručnu pomoć arhitekta, statičara i građevinara.

Kuća strave u Strasshofu inače stoji prazna od kolovoza 2006. godine kada je Kampusch uspjela pobjeći svome otmičaru.

– Važno mi je bilo zadržati nadzor nad njom – rekla je 25-godišnja Bečanka koja nije željela da kuća postane sablastan muzej o njenom izgubljenom djetinjstvu. Od stvari iz tamnice uzela si je samo svoj dnevnik, lutku i radio, prenosi Heute, dodajući kako je na njima još uvijek magnetski prah koji su kriminalisti koristili kod uzimanja otisaka.

– Pokušala sam to očistiti svim sredstvima, ali ta tvar jednostavno ne ide dolje – napomenula je Natascha. O Priklopilu je rekla:

– Bilo bi možda bolje da je preživio. Tada bi bilo posve jasno da sam ja žrtva…

Podsjetimo, Natascha Kampusch oteta je na putu do škole u Beču kao 10-godišnja djevojčica. Priklopil ju je više od osam godina držao zatočenom u svojoj kući u Strasshofu. Nakon njezina bijega, Priklopil se ubio, bacivši se pod vlak.

>> Pola milijuna eura dobiti za Nataschu Kampusch

>> Zbog uloge N. Kampusch glumica se dovela do ruba izgladnjelosti

Komentara 3

Avatar Nihon no Koku
Nihon no Koku
15:25 18.02.2013.

Hm, pisalo je da je sa otmicarom videna u naselju, u intervjuu rekla je da je jednom htijela pobjeci ali da se predomislila kad je dosla do ograde pa se natrag vratila. Sve to budi sumnju. Ako je bila ua u naselju lako joj je bilo pozvat ljude u pomoc. Ako je kako je rekla da je bila do ograde kako to da otmicar nije primjetio da je provalila vrata pa morala je ostavit trag razbijenih vrata kako bi inace izasla iz podruma i tko je popravio vrata da otmicar nije skrenuo paznju na provaljenu bravu vrata itd. Jako sumnjiva ova prica. Po mom sve ukazuje da je ova mala bila radoznala na otmicara pa su izgubili kontrolu

AL
Alkana
16:01 18.02.2013.

Kakve sumnje? Pa ona je bila dijete od 10 godina!!! Dakle, dijete 3. ili 4. raz. osnovne škole. Zar može netko i pomisliti da bi ona u tome mogla učestvovati? Bijedno! Sve što je kasnije nekome moglo izgledati sumnjivo, vjerojatnoo je bila posljedica njenog pokušaja da preživi. Ne dao Bog da se kojem našem djetetu tako nešto dogodi ....

PO
portugisac
16:50 18.02.2013.

Oko nje su sve istrage završene i nema se više što za reči da bi se publika zainteresirala pa zbog toga zatrpavanje podruma. Dogodine će ga odtrpavati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije