Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poznata žrtva otmice

Pola milijuna eura dobiti za Nataschu Kampusch

\'Austrian Natascha Kampusch pictured prior to the presentation of the German television station \'NDR\'s\' documentary \'Natascha Kampusch - 3096 days imprisonment\' (\'Natascha Kampusch - 3096 Tage
Marcus Brandt/DPA/Pixsell
09.11.2012.
u 16:27

U navedeni prihod najvjerojatnije je ušla i zarada od prodaje njene autobiografske knjige „3096 dana“ u kojoj govori o teškom djetinjstvu, zarobljeništvu i fizičkom i psihičkom zlostavljanju svog otmičara Wolfganga Priklopila

BEČ – Najpoznatija žrtva otmice na svijetu, Austrijanka Natascha Kampusch (24) prvu je godinu poslovanja sa svojom bečkom tvrtkom Consolea GmbH završila lani s dobiti od čak 453.173, 54 eura, piše austrijski tjednik Format. Isti izvor dodaje da je ne samo ostvarena dobit Nataschine tvrtke impozantna brojka nego i sveukupni iznos njenog završnog računa od 802.489,27 eura. Riječ je o tvrtki registriranoj za promidžbu, elektroničku obradu podataka i marketing, a desna Nataschina ruka u poslovanju je njen skrbnik i direktor tvrtke Johannes Silveri.

I dok Natascha i njen poslovni partner zadovoljno trljaju ruke ostvarenom dobiti, austrijski se mediji bave pitanjem kako je uspjelo ovoj mladoj i očito uspješnoj poduzetnici u samo osam mjeseci (tvrtku je osnovala u svibnju prošle godine) zaraditi gotovo pola milijuna eura. Kao moguće rješenje zagonetke navode da je u navedeni prošlogodišnji prihod najvjerojatnije ušla i zarada od prodaje njene autobiografske knjige „3096 dana“ u kojoj govori o teškom djetinjstvu, zarobljeništvu i fizičkom i psihičkom zlostavljanju svog otmičara Wolfganga Priklopila (44). Nataschin glasnogovornik Dušan Uzelac rekao je lani za besplatni bečki dnevni tabloid Österreich kako se nakon knjige Natascha želi „u svojoj novoj tvrtki želi pretežito posvetiti upravljanju i promidžbi vlastitih projekata“.

Natascha je imala deset godina kada ju je Priklopil 1998. godine oteo na putu do škole u Beču. Držao ju je zatočenu više od osam godina u podrumu njegove kuće u okolici Beča. Nakon što mu je uspjela pobjeći u kolovozu 2006. godine, Priklopil se je ubio istoga dana, bacivši se pod vlak.

Ključne riječi

Komentara 4

MI
Milkica
17:45 09.11.2012.

Priklopil ju je držao u podrumu SVOJE kuće, a ne u podrumu NJEGOVE kuće. Impozantna nije brojka (to je znamenka kojom se bilježi broj), nego je impozantan broj. Stvrano jad i bijeda. Snježani Herek platite tečaj hrvatskog jezika.

ZE
Zeravica
19:27 09.11.2012.

MILKICA ! ako bi danas Krleza ustao iz Groba, pitao bi se gdje je jer vi Hrvati lutate i nadmudrujete se u pravopisu dok ga ne velika vecina nego NITKO ne pozna jer nesto opipljivo ne postoji, Mudruj MILKICE mudrujdruj i dijeli Lekcije a i sama ih TREBAS !

RU
rujan
20:24 09.11.2012.

zeravica se javlja jer se cese koga svrbi, kako bi rekao nas narod. To ako zeravica ne zna hrvatski ne mora tvrditi da ne zna NITKO. Zaista je danas previse tekstova i autora ne znalica svog jezika, a Vecernjak izgleda,, vise nema novaca placati lektore, pa svatko moze pisati. Nazalost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije