Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivanjski krijes

Najstarija i najposjećenija kulturna manifestacija 'otvara' ljeto

Dominik Grguric/PIXSELL
18.06.2014.
u 14:46

Tihana Bakarić iz Turističke zajednice, najavila je bogat program događanja na obje obale Kupe

Tradicionalne ivanjske vatre ponovo će gorjeti na obalama Kupe u ponedjeljak 23. lipnja, kao što je to bilo još u 18. stoljeću, od kada seže ova karlovačka tradicionalna manifestacija kojom započinje ljeto. Glavni sponzor Ivanjskog krijesa, kojeg organizira karlovačka Turistička zajednica, je Karlovačka pivovara, najavljeno je danas na tiskovnoj u pivovari. 

Tihana Bakarić iz Turističke zajednice, najavila je bogat program događanja na obje obale Kupe u kojem su nezaobilazne igre, povlačenja konopa na Kupskom mostu kako bi Banijanci i Gažani, osim u duljini gorenja kresa, odmjerili snage i u povlačenju konopa. Kulminacija Ivanjskog krijesa, paljenje vatri s obje strane rijeke, počet će ove godine, a zbog nogometnog prvenstva i nastupa Hrvatske, pola sata ranije, u 21,30 sati.

- Program će biti vrlo zanimljiv, od tradicionalnog povlačenja užeta na mostu, preko streličarskog ivanjskog tabora na banijanskoj obali Kupe, pa do plesno dječjeg programa na gažanskoj strani. Biti će tu i vatrenih performansa, a defile će imati karlovački motoristi. Ove godine glazbeni gosti na pozornici biti će Demol dede, kojeg predvodi poznati glumac Filip Šovagović i Pips, Chips&Videoclips, što će sasvim sigurno dodatno užariti vatrenu atmosferu na Ivanjskom krijesu. Zahvaljujemo ovim putem Karlovačkoj pivovari koja nas podržava već šestu godinu i pozivamo sve da nam se pridruže 23. lipnja na obalama Kupe”, izjavila je direktorica turističke zajednice grada Karlovca Tihana Bakarić.

>> Nakon Kupe, Festival i Revija sele na Koranu, Dobru i Mrežnicu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije