Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kad policija prodaje

FOTO Pohabani bicikli po pet eura planuli u 15 minuta: "Napumpat ću gume i podmazati ga"

Slavonski Brod: Prodaja pronađenih i napuštenih bicikala u dvorištu Policijske uprave
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/7
22.05.2024.
u 14:42

Ako se vlasnici pronađenih bicikala ne jave u roku od godinu dana, policija po zakonu stječe pravo vlasništva i može oglasiti njihovu prodaju, pojasnili su iz policije

Rasprodaja pronađenih i napuštenih bicikala privukla je u dvorište Policijske uprave u Slavonskom Brodu šezdesetak ljudi. Brođani su na zakazano mjesto došli prije samog početka i strpljivo čekali u redu kako bi po simboličnoj cijeni od četiri ili pet eura kupili neki od 24 ponuđena pohabana i istrošena ljubimca na dva kotača. 

Iako već dobrano nagriženi korozijom i zubom vremena, nerijetko bez sjedala ili probušenih guma, svi su bicikli u vrlo kratkom roku pronašli svoje nove vlasnike. Našao se tu i jedan mobitel koji je također prodan. Osiromašeni su ih građani kupovali jer nemaju novca za bolje, vjerujući kako ih uz određeno ulaganje mogu urediti i osposobiti za vožnju. 

- Bilo je nekoliko dobrih bicikala, ali ljudi su ih već pokupovali. Ovaj koji sam pronašao sredit ću i voziti. Malo ću napumpati gume, podmazati ga i tako. Prošle godine našao sam bolji bicikl, ali što je – tu je. Za pet eura danas se ništa ne može kupiti, ni na tržnicu ne možete otići bez 50 eura. Nadam se da ću drugi put imati više sreće - rekao je Brođanin Davor Š.

VEZANI ČLANCI: 

Iako je akcija trebala trajati tri sata, gotovo svi bicikli rasprodani su za petnaestak minuta. Iz policije su objasnili da su građanima ponuđeni bicikli čiji su vlasnici ostali nepoznati nakon isteka zakonskog roka čuvanja od godinu dana.

- Radi se o napuštenim i pronađenim biciklima čiji se vlasnici nisu javili u zakonskom roku. Jednom godišnje organiziramo prepoznavanje tih bicikala i, ako se vlasnici ne jave, policija po zakonu stječe pravo vlasništva i može oglasiti njihovu prodaju – pojasnila je glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić. Novac od prodaje bit će uplaćen u državni proračun. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
19:01 22.05.2024.

Zašto samo 5 eura? Bicikli bi bili prodani i za 20 eura po komadu. Čemu takova bahatost?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije