Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje čelniku Dinama zbog torbarenja dionicama T-HT-a

Mamić: Suče, mislim da je jasno da svjedoci nisu naučili iskaze...

Zdravko Mamić
Željko Hladika
21.01.2010.
u 23:05

Svjedoci, redom Mamićevi znanci, prijatelji ili zaposlenici Dinama, dali su sve od sebe da uvjere suca u to kako su Mamiću potpisali punomoći, uvjereni u njegovu umješnost trgovanja dionicama, a u svoju neupućenost.

Živopisnim ispitivanjem svjedoka na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu danas je nastavljeno suđenje Zdravku Mamiću, optuženom za torbarenje dionicama T-HT-a, odnosno da je prikupio 29 punomoći građana te kupnjom dionica zaradio 210.105 kn na štetu građana i države.

Svjedoci, redom Mamićevi znanci, prijatelji ili zaposlenici Dinama, dali su danas sve od sebe da uvjere suca Marka Benčića u to kako su Mamiću potpisali punomoći, uvjereni u njegovu umješnost trgovanja dionicama, a u svoju neupućenost. Domaćica u Dinamu Gordana Švedi Šokec povjerila se da je ušteđevinu odlučila uložiti u dionice.

- Ali uopće se ne razumijem u dionice, pa sam dala Mamiću 38.000 kn, no kupio mi je dionice za 17.000 kn, koliko se moglo, a ostatak novca mi je vratio. Dobila sam neku dividendu, ali sam dionice na kraju prodala preko Mamića za 15.000 kn, tako da baš nisam imala neke koristi od toga...

Trgovcu Ivan Paliću Mamić je znanac ili čak i prijatelj.

- Ne razumijem se u kupnju dionica, niti kako se nabavljaju, pa sam se obratio Mamiću jer znam da je on poslovan čovjek koji se bavi kupnjom i prodajom dionica, jednom riječju dobro upućen. Početkom 2009. dionice sam prodao Mamiću za 15.000 kn, svjedočio je.

Svjedokinja Vesna Ivanković, supruga trenera Branka Ivankovića, iako pravnica, nije bila sigurna komu je potpisala punomoć za kupnju dionica! Zna da su se ona, suprug i sin Hrvoje, koji je također jučer svjedočio, dogovorili da će kupiti tri paketa dionica, a kupnju je organizirao suprug.

- Ne znam je li on sam kupio dionice ili mu je netko pomogao. Mislim da sam potpisala punomoć suprugu, ali nisam sigurna. A je li Mamić, s kojim je moj muž tada radio, imao neke veze s tim dionicama? Moguće je, ali ja to ne znam. Mislim da mi je muž pričao da su dionice lani prodane.

Na kraju je Zdravko Mamić imao potrebu da kaže: - Mislim da je iz iskaza svjedoka jasno da to nisu naučeni iskazi i da nitko na njih nije utjecao kako da svjedoče!

Ključne riječi

Komentara 17

D
D
23:49 21.01.2010.

mister1x5 , uzmi si ga doma, hrani ga i plačaj mu režije i daj mu dobar dio kučnog proračuna, pa ga pusti da trguje tvojim novcima, rizik i trošak je tvoj a zarada njegova. ako dođe ispekcija , kaznu plača klub , a on kao odgovorna osoba simbolični iznos.kako se toga i drugi ne sjete, ako pođe po zlu samo pričajte da je napad na vas kao napad na državu i stvar je riješena.bravo mamiću , genijalan plan i dobro ti ide.možemo mu se diviti dok mu tak dobro ide

Avatar ljutatrava
ljutatrava
03:46 22.01.2010.

Mislim da je iz iskaza svjedoka jasno da to nisu naučeni iskazi i da nitko na njih nije utjecao kako da svjedoče! ........................................................................... ...ruga se i siguran je u ono što govori,ajde da vidimo šta će sudac reći na to,kakva će biti presuda.

AU
autoritet
23:12 21.01.2010.

molim objavite mamićev račun da doniram koju kunu siromašku... mislio sam za Haiti ali njemu je potrebnije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije