Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krvoproliće

Krvoproliće u Dubravi: "Ubio je svoje djevojčice, te male anđele"

Darko Gajić
Foto: VL
1/10
11.06.2010.
u 08:07

Policiju je pozvala ubojičina punica koja je sve čula ležeći nepokretna u sobi. Kada su stigli, zatekao ih je krvav prizor...

Samozatajna, marljiva i prekrasna 14-godišnja mažoretkinja danas nije pred školskim kolegama izvela svoju točku za koju se dan prije pripremala ispred svoje kuće. A njezina šestogodišnja sestrica neće se udati za desetomjesečnog susjedina sinčića, kako se neki dan šalila s dječakovom majkom. Jer, njihov život je skončan, ubio ih je otac Darko Gajić (38).

Kako je mogao gledati u dva anđelčića i to učiniti, pitaju se mnogi. Svitalo je kad su snene djevojčice čule svađu svojih roditelja. Otac im je noću iz Malog Lošinja došao na kućni prag u Ulici jasmina u zagrebačkoj Dubravi.

>> Na nasilnike se može djelovati samo silom i zatvorom!

Probudila ih svađa
Ušao je kroz otvorena vrata, a iznenađena supruga Ž. G. (34) zatekla ga je u kući. Čuvši viku i naguravanje, snene djevojčice ustale su iz kreveta baš kad je svađa bila na vrhuncu. Otac je nasrnuo na njihovu majku i bacio je na pod. Pištolj mu se našao u ruci i nemoćna majka gledala je najstravičniju scenu – kako ispaljuje smrtonosne hice u njihove kćeri.

Vrijeme je stalo u 5.40 sati. Sumanuti Darko Gajić ubio je i sebe. Čuvši hice, nepokretna 66-godišnja baka dviju djevojčica iz svoje je sobe nazvala 112... Stigle su Hitna pomoć i policija. Uzalud.

– Joj, sine nesretni, što si mi učinio – naricala je Gajićeva majka u Malom Lošinju. Nije ni znala da joj je sin u četvrtak poslijepodne otišao u Zagreb. To potvrđuju i njegovi prijatelji s kojima se družio pred trgovinom Ferara u lošinjskim Bričinama.

– Izgledao je utučeno. Ništa nije komentirao, ali ni inače nije mnogo govorio o obitelji u Zagrebu. Iako sa suprugom nije živio posljednje dvije-tri godine, nikada nije rekao ružnu riječ o njoj – prisjećaju se prijatelji. Miroslav Čavlek, predsjednik Atletskog kluba Lošinj, zna ga od djetinjstva, a trčanje ih je prije dvije godine ponovno spojilo:

– Bio je veseljak, vrlo radišan, nikad nasilan. Pričao mi je o ženi i djeci, ali ništa problematično, sve je bila idila. Štoviše, govorio je da živi u Lošinju, a oni u Zagrebu jer im tako više može financijski pomoći. Obožavao je djecu i govorio da im nikada ništa ne smije nedostajati – kaže Čavlek.

I Gajićeva majka ističe da je dio zarade od povremenih poslova slao kćerima. I shrvani otac Đuro nikad ne bi pomislio da bi njegov sin mogao to učiniti.

– Žao mi ga je, a još više mojih unuka. To su bila djeca kao dvije slike. Starija je imala sve petice u školi. Što je učinio, ražalostio je cijelu familiju – kaže otac Đuro.

Majka je znala da sa sinovljevim brakom nešto nije bilo u redu iako nisu bili službeno rastavljeni. Tek je danas doznala da je Darko prije dva tjedna bio u Zagrebu i da mu je navodno tada supruga rekla da se želi od njega razvesti. I ona kaže da je njen sin dio zarade (stalni posao nije imao) slao kćerima koje su prije dvije godine posljednji put bile u Lošinju.

U Zagrebu pak jedna je susjeda svjedočila da je znao maltretirati suprugu.

– Trebao je ubiti samo sebe, a ne i djecu. To su duboki razlozi psihičkog bolesnika. Oni su bili tako divna obitelj, a njih dvije anđeli – pričaju susjedi. U Osnovnoj školi Retkovec, koju je pohađala starija djevojčica, uplakani prijatelji upisivali su se u knjigu žalosti. “Njezine plave oči neću nikada zaboraviti”, jedno je od sjećanja.

Evidentiran za nasilje
– U školu je došao stručni tim da pomogne učenicima da lakše prebrode tragediju. Jako puno učenika, najviše osmih razreda, potreseno je – rekao je ravnatelj.

Gajić je evidentiran u policijskim dosjeima zbog imovinskih delikata i nasilja. Živio je s ocem i braćom u Malom Lošinju, volio je voziti bicikl, rekreativno se bavio trčanjem te je posljednji polumaraton istrčao 1. svibnja.

Komentara 111

DI
dr-ivek
12:17 11.06.2010.

pozivam one koji imaju ovlasti da pronađu komentatora pod nikom \"VisAVis2\" i da ga privedu u najbližu umobolnicu jer je on vjerovatno jedan od slijedećih ubojica ! psihopat već je i tu se nemože ništa napraviti , ali bi bilo dobro da ga pritvorite jer je definitivno i potencionalni ubojica.

XN
xnet0822
05:04 01.07.2010.

11.06.2010. u 19:48h pravi alfaman je napisao/la: Hebale vas te reklame u dupe, svaki put kao otvorim večernji moram prvo maknut 5 reklama sa naslovnice ... 12.06.2010. u 16:03h Mihac™ je napisao/la: Potpisujem =================== 0 A tko vam je krivje kriv ? Vi sami ! Hehehehehe !

DA
dante76
11:56 11.06.2010.

Svaki puta kada se ovako nesto dogodi covjek se zapita ZASTO, ali dovoljno je obicno baciti pogled na pojedine komentare ispod teksta pa da vrlo brzo postane jasno kakvih nas sve ima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije