Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počela kampanja

Izbori u HDZ-u: Milošević, Prgomet i Kujundžić u web-utrku

'prgomet_nnn_unu_260112'
Foto: ''
1/7
27.01.2012.
u 13:00

Stari način – Milinović i Karamarko po glasove od vrata do vrata ili sučeljavanjem

Demokratski izbori, više kandidata za šefa stranke od kojih svaki ima svoj program o kojem otvoreno može govoriti... za HDZ-ovce su velika novost. Pa se svaki od šest kandidata, koliko ih je do sada u utrci za predsjedničku fotelju, snalazi kako zna i umije.

Kosor piše medijima

Jadranka Kosor kao aktualna šefica uvelike koristi stranačku infrastrukturu i trudi se biti što više prisutna u medijima. Pa svakog dana šalje pisma europskih političara u kojima joj oni čestitaju na pozitivnom ishodu referenduma za ulazak u EU i ističu njenu ulogu i napor u cijelom procesu.

Njen do sada "najljući" protivnik Darko Milinović odlučio se za taktiku "od vrata do vrata" jer je, kako kaže, najučinkovitija, a najbogatiji među HDZ-ovcima Ivan Domagoj Milošević jedini je od svih kandidata zasad uzeo profesionalnu pomoć. Milošević danas dobiva i svoju web-stranicu koja će se postupno obogaćivati, a svi zainteresirani s njim će moći komunicirati putem društvenih mreža poput Facebooka, Linkedina i Twittera.

Kandidat za šefa i liječnik Drago Prgomet svoju je web-stranicu već izradio. Odlaskom na dragoprgomet.com. doznat ćete tako da se Prgomet zalaže da vodstvo stranke biraju svi članovi HDZ-a kao i zašto se kandidirao za šefa stranke, ali i koje je sve znanstvene radove napisao. Svoju stranicu na webu danas bi mogao imati i kandidat Milan Kujundžić. Ravnatelj KB-a Dubrava već je formirao tim mladih ljudi i unajmio im ured u kojem će ovih dana krenuti s intenzivnim radom na njegovoj kampanji, izradi programa...

Tomislav Karamarko, koji je zapravo tek jučer u Novom listu i potvrdio svoju kandidaturu za šefa HDZ-a, već je najavio kako će on zagovarati međusobna sučeljavanja kandidata pred članovima stranke u četiri-pet najvećih gradova. A iz njegove izjave kako nije imao potrebu obilaziti televizije i objašnjavati svoju kandidaturu, nego će on to učiniti obilazeći teren i predstavljajući svoj program, pokazao je da se zapravo odlučio za sličnu taktiku kao i D. Milinović.

Peglanje imidža

Stručnjak za političku komunikaciju Krešimir Macan tvrdi da je veliki iskorak za HDZ što je uopće i došlo do predizbora za šefa stranke.

– Ta demokratizacija u stranci sigurno će privući nove ljude u HDZ. Međutim, što se tiče izbora, taktika mora dovesti do dobivanja glasova članstva, a tu klasični PR ne igra veliku ulogu. On može ispeglati imidž nekog kandidata u javnosti, ali glasove će donijeti isključivo rad na terenu, hodanje od ogranka do ogranka, lobiranje licem u lice – kaže Macan.

Za sve kandidate kaže da su dobro krenuli s kampanjama i da zapravo svatko radi ono što može u ovom trenutku.

Ključne riječi

Komentara 10

DA
darko9
14:40 27.01.2012.

ako kosor ne ostane predsjednica hdz se raspada na sjever i jug

OB
-obrisani-
14:35 27.01.2012.

Treba njih Sve na Goli Otok , pa neka se tamo biraju i neka imaju svoju državu i svoj novac koji mogu sami sebima i krast,za dobro,sebe i svih HDZ Lopina

PR
Protivcenzure
13:26 27.01.2012.

ovo \"kolinje\" je gušt gledati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije