Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne štedi energiju

iPhone troši više struje od prosječnog hladnjaka

apple iphone
Reuters/PIXSELL
19.08.2013.
u 17:09

U istraživanju se navodi da iPhone u prosjeku potroši 361 kilovatsat godišnje, dok hladnjak srednje veličine u prosjeku potroši 322 kilovatsata godišnje

Appleov pametni telefon iPhone godišnje potroši više električne energije od prosječnog hladnjaka! Pokazalo je to najnovije znanstveno istraživanje koje je objavio Digital Power Group, a prenosi Daily Mail.

U istraživanju se navodi da iPhone u prosjeku potroši 361 kilovatsat godišnje, dok hladnjak srednje veličine u prosjeku potroši 322 kilovatsata godišnje. Znanstvenici ističu da najveći dio potrošene energije iPhonea odlazi na punjenje baterije, korištenje sustava potrebnih za povezivanje s wirelessom te za razne oblike live-streaminga i skidanja podataka. Koliko se potrošnja električne energije posljednjih godina i desetljeća povećala i koliki utjecaj u tome ima telekomunikacijska industrija, dovoljno govori podatak da na globalnoj razini telekomunikacijski sustavi potroše 1500 teravatsati godišnje, koliko je iznosila ukupna svjetska potrošnja električne energije 1985. godine.

Usporedbe radi, samo jedan teravatsat dovoljan je za godišnju opskrbu električnom energijom 90.000 domova.

>>Još jedna žrtva strujnog udara kojeg je skrivio iPhone

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije