Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pohvale 28. članici

'Hrvatska je prekrasna zemlja, domovina Tesle, Tuđmana i Šukera'

Nova Europa
Screenshot New Europe
29.03.2013.
u 20:47

Navedeni i drugi poznati i slavni Hrvati među kojima su Ruđer Bošković, Ivan Meštrović, Ivan Vučetić, Julije Klović, Marco Polo i Severina!

List New Europe (Nova Europa), politički list koji piše o Europskoj uniji objavio je veliku priču o Hrvatskoj kao 28. članici Europske unije, te predstavio zanimljivosti i znamenitosti naše zemlje i poznate Hrvate.

U vrlo detaljnom prikazu i opisu naše zemlje list između ostalog opisuje sve hrvatske prirodne ljepote kao i sastav stanovništva, što u Hrvatskoj treba vidjeti i slično. Navedeni su u ovom pregledu i slavni Hrvati od kojih je Nova Europa posebno izdvojila izumitelje Nikolu Teslu, Fausta Vrančića, Slavoljuba Penkalu i Ivana Vukića, kao i nobelovce Lavoslava Ružičku i Vladimira Preloga.

Od političara svoje su mjesto dobili dr. Franjo Tuđman i Josip Broz Tito, dok su kao slavni hrvatski sportaši istaknuti Goran Ivanišević, Janica Kostelić, Dražen Petrović i Davor Šuker.

Zanimljivo je kako su navedeni i drugi poznati i slavni Hrvati među kojima su Ruđer Bošković, Ivan Meštrović, Ivan Vučetić, Julije Klović, Marco Polo i Severina!

Hrvatska je također predstavljena kao turistička meka s prekrasnom obalom i više od 1200 otoka.

Što su još u Novoj Europi napisali o Hrvatskoj pogledajte ovdje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije