Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hit-Aplikacija

'Draga, pratim svaki tvoj SMS i svaki razgovor'

Rastreador de namorado
Rastreador de namorado
26.08.2013.
u 20:12

Moguće je primanje kopija partnerovih SMS-ova, čak i prisluškivanje. Aplikaciju za praćenje partnera u Brazilu je skinulo više od 50.000 ljudi

U vrijeme kada su afere špijuniranja i prisluškivanja američkih tajnih službi uznemirile cijeli svijet, Brazilci su “poludjeli” za mobilnom aplikacijom Rastreador de namorado ili, u slobodnom prijevodu, “privatni istražitelj u džepu vašeg partnera”. Riječ je, naime, o mobilnoj aplikaciji koja omogućuje praćenje kretanja partnera, primanje kopije SMS poruka poslanih s njegova ili njezina mobitela, pa čak i prisluškivanje razgovora. Aplikacija je postala pravi hit u Brazilu i skinuta je više od 50.000 puta, pišu brazilski mediji.

– Brazilci su ljubomorni ljudi pa ne čudi tolik broj skinutih aplikacija – kazala je jedna korisnica koja se i sama rastala zbog muževe nevjere.

Aplikacija je jedno vrijeme bila i u Googleovoj ponudi, no maknuta je zbog prigovora o mogućoj zlouporabi i narušavanju privatnosti. Iz Googlea su se ogradili izjavivši kako se već pri instalaciji upozorava da treba tražiti partnerov pristanak na korištenje.

Autor ove mobilne aplikacije 24-godišnji je Mateus Grijo koji je kazao da je sve nastalo kao rezultat šale njega i njegove djevojke. Već po reakciji prijatelja shvatio je da se radi o popularnoj stvari.

Aplikacija je besplatna, a za dva dolara ikonica na mobitelu postaje nevidljiva.

>> NSA - Najmoćnija špijunska agencija koja nadzire cijeli svijet

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije