Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proširenje istrage

Čehok pomagao Patafti da preuzme Zračnu luku Varaždin?

čehok (1)
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
07.07.2011.
u 16:46

USKOK je proširio istragu protiv bivšeg varaždinskog gradonačelnika te protiv Pataftine poslovne suradnice Narcise Huljev

USKOK je u četvrtak proširio istragu protiv bivšeg varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka zbog sumnje da je pokušao omogućiti preuzimanje Zračne luke Varaždin, inače u vlasništvu grada, poduzetniku Davoru Patafti. Istraga je također proširena i protiv Pataftine poslovne suradnice Narcise Huljev. Sumnja se da su u protekle četiri godine zbog toga zaključili više ugovora kako bi Patafta zbog dokapitalizacije zračne luke vrijedne oko 21 milijun kuna ulaganjem u razvoj aerodroma postao njegov vlasnik.

Istražitelji sumnjaju da je izdavao fiktivne račune u iznosu od oko 6,2 milijuna kuna koji su trebali biti temelj za ranije dogovorenu dokapitalizaciju društva Varaždin Airport. Računi su priznati kao osnovani, ali planirana dokapitalizacija nije provedena jer nije sklopljen ugovor s gradom.

Čehoka se tereti da je u protekle tri godine potpisao dva ugovora na temelju kojih je Varaždin društvu Varaždin Airport isplatio dvije pozajmice u ukupnom iznosu od četiri milijuna kuna.

USKOK je za trojku tražio produženje istražnog zatvora, o čemu će na sutrašnjem ročištu odlučiti sutkinja istrage Jadranka Mandušić.

Komentara 25

ON
onur
17:06 07.07.2011.

Bilo bi dobor da se sada konačno Čehok obrije... Dosta dugo je bio zarašten

NO
normalac
17:17 07.07.2011.

Čehok je u Varaždinu stvorio organiziranu kriminalnu organizaciju koja je crpila grad proteklih godina. Od sudskog progona štitio ga je punac Masten koji je bio na čelu okružnog suda u Varaždinu. Na to ga je mjesto postavio upravo zet Čehok preko svojih veza u Zagrebu. Nakon toga Čehok daje intervju novinama Ernesta Fišera na dvije strane u kojem kaže da je Mastena odabrala struka. Ernest Fišer dobio je dva mjeseca pritvora zbog pronevjere od čak 4 milijuna kuna. Medijski je preko lokalnog tjednika pokrivao propagandom kriminalne radnje Čehokove organizacije. Čehoka štiti i državni odvjetnik Šabijan koji je razriješen dužnosti zbog otvorene podrške toj kriminalnoj skupini. Lokalne novine - ovaj puta list kojeg potpuno kontrolira Čehok objavljuje da je ugledni Šabijan otišao u advokate. Šabijan sada ima preporuku da brani najveće kriminalce ove županije. A tek da znate kako su novac prali kroz POS stanove. Čehok i njegovi izvukli su iz Varaždina na stotine milijuna kuna. To USKOK lako utvrdi samo ako želi. Bilo kako bilo glasam za premijerku Jadranku Kosor!!! Njezin sam fan jer nas rješava kriminala u našem voljenom gradu! Hvala g. premijerko!!!

OB
-obrisani-
19:04 07.07.2011.

treba čehoku pomoč da ostane u zatvoru bar 20 god

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije