Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubio je 77 osoba

Breivik nije dobio dozvolu zatvora za odlazak na majčin pogreb

Anders Behring Breivik
Reuters/PIXSELL
26.03.2013.
u 17:48

Ona je bila jedna od rijetkih osoba koje su sa 34- godišnjem ubojicom ostale bliske, te je tijekom suđenja odbila svjedočiti protiv svog sina kojeg je odgajala kao samohrana majka.

Norveškom masovnom ubojici Andersu Behringu Breiviku koji služi 21-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva 77 ljudi, nije dozvoljen izlazak iz zatvora kako bi nazočio pogrebu svoje majke koja je umrla u petak nakon teške bolesti, potvrdili su njegovi odvjetnici, a prenosi news.com.au

Ona je bila jedna od rijetkih osoba koje su sa 34- godišnjem ubojicom ostale bliske, te je tijekom suđenja odbila svjedočiti protiv svog sina kojeg je odgajala kao samohrana majka.

Breivik služi zatvorsku kaznu u strogo čuvanom zatvoru Ila u blizini Osla.

Podsjetimo, ovaj 34 - godišnji norveški ekstremni desničar i žestoki protivnik islama, koji je smatrao da vladajuća Radnička partija pomaže muslimanima da preuzmu zemlju, izveo je 22. srpnja 2011. g. bombaški napad na zgradu vlade u Oslu, u kojem je poginulo osam ljudi.  Potom je iz automatskog oružja pucao na mlade koji su boravili u ljetnom kampu na obližnjem otoku i usmrtio 69 osoba.

>>VIDEO Prvi put objavljena potresna snimka Breivikova napada

>>Ubijao je zbog majke koja bi ga milovala, a onda pretukla

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije