Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 212
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uplašio narod

Bolivijski ministar: Kraj majanskog kalendara kraj je i za Coca-Colu

Coca Cola
Reuters/Pixsell
02.08.2012.
u 12:09

Interpretirajući ministrovu simboličnu poruku o okončanju američkog tipa kapitalizma, mnogi su zaključili da bolivijska vlada planira zabraniti uvoz popularnog pića pa je u javnosti zavladala panika.

– 21. prosinca 2012. značit će kraj podjela i egoizma. Bit će to i kraj Coca-Cole – izjavio je bolivijski ministar vanjskih poslova David Choquehuanca, a njegova nespretna igra riječima u pokušaju tumačenja mogućeg značenja završetka majanskog kalendara i apokalipse koju on najavljuje izazvala je pravu pomutnju među ekonomistima i u javnosti.

Mnogi su, piše Huffington post, interpretirajući simboličnu poruku o okončanju američkog tipa kapitalizma, zaključili da bolivijska vlada planira zabraniti uvoz popularnog pića od spomenutog datuma pa su internetom počele kružiti informacije o tome.

O panici koja je zbog pomisli o nestanku omiljenog pića zavladala među bolivijskim građanima svjedoči i činjenica da je vlada danas bila prisiljena službeno ''objasniti'' ministrove izjave i tako odagnati špekulacije o navodnoj zabrani uvoza Coca-Cole.

– Bolivijska vlada ne planira zabraniti Coca-Colu – piše u objavi bolivijske izvršne vlasti koja napominje da su Choquehuancine tvrdnje izvučene iz konteksta i potom pogrešno  interpretirane.

On je pak kazao da s optimizmom iščekuje 21. prosinca jer vjeruje da će tada nastupiti napredak za čovječanstvo, a Bolivijcima je preporučio da Coca-Colu zamijene Mocochinchijem, lokalnim pićem s okusom breskve.

Izostavio je pritom napomenuti da je Coca-Cola jedno od pića koje je službeno odobrio predsjednik Evo Morales i koje se redovito služi ministrima na sjednicama vlade.

>>I da su najbogatiji na svijetu, Hrvati bi najradije pili Coca-Colu

Komentara 18

Avatar Sidewinder
Sidewinder
12:32 02.08.2012.

Neka žvaću koku, to je izvorno.

BR
BrodNaSavi
14:08 02.08.2012.

Zamjenut ce je sa bezalkoholnom sljivovicom

UK
Ugo Kajvez2
12:26 02.08.2012.

Pametno, ............... to je živi otrov pogotovo za djecu .............. šteta što naši su nesposobni brinuti se za zdravlje barem naše djece ..............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije