Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bila zatočena 24 godine

Austrijski mediji otkrivaju gdje je i što se dogodilo s Elisabeth Fritzl

St. Polten: Josef Fritzl priznao krivnju za sve zlo?ine u optužnici
Foto: Dalibor Urukalovic/24sata
1/2
22.05.2024.
u 14:03

Fritzl je 2009. godine osuđen na doživotni zatvor, a tadašnji sudski vještak je rekao da je Josef želio moć nad ženom i njezinu dostupnost u svakom trenutku

Nakon saznanja što se dogodilo, o Elisabeth i njezinoj djeci brinuo se odgajatelj Fritz Lengauer, a obitelj je dobila potporu iz fondova za zaštitu žrtava i preselila se u drugu kuću u prosincu 2008. godine. Njihova adresa se drži u tajnosti, no navodno nije daleko od Amstettena, austrijskog gradića gdje se dogodio ovaj stravičan zločin koji je zaprepastio svijet, prenosi magazin Fenix.

Prema pisanju austrijskih medija neka su djeca završila srednju školu i upisala fakultet, a kuća u kojoj žive je opremljena posebnim ogradama i sigurnosnim kamerama i nalazi se u selu od oko 2.000 stanovnika.

Podsjetimo, 1984. godine u gradiću Amstettenu, Josef Fritzl je tada svoju 18-godišnju kćer Elisabeth zaključao u zvučno izolirani podrum svoje kuće bez znanja svoje supruge Rosemarie, koja je prijavila nestanak kćeri vlastima. Fritzl je nakon toga natjerao Elisabeth da napiše pismo kako je pobjegla od kuće i pridružila se sekti. 

Tijekom 24 godine koliko je Elisabeth bila zatočena u podrumu, Fritzl ju je silovao tisuće puta i s njom dobio sedmero djece, a podrum u kojem je bila zaključana je držao pod elektronskom bravom i objašnjavao ženi da je to njegova "inženjerska radionica" u koju je ulaz zabranjen. Djecu koju je dobivao s Elisabeth je ostavljao na pragu kuće i za sve krivio svoju kćer. 

VEZANI ČLANCI:

Najstarija kćer Elisabeth i Fritzla se razboljela, a mediji su počeli pozivati "nestalu" Elisabeth da se javi jer bi njena kćer mogla umrijeti. Elisabeth je uspjela nagovoriti Fritzla da ju pusti da ode u bolnicu vidjeti Kerstin, a ona je odlazak iskoristila kako bi liječnicima otkrila što se događalo posljednje 24 godine. 

Fritzl je 2009. godine osuđen na doživotni zatvor, a tadašnji sudski vještak je rekao da je Josef želio moć nad ženom i njezinu dostupnost u svakom trenutku. "Čudovište iz Amstettena", kako ga nazivaju, je u međuvremenu promijenio prezime u Mayrhoff i danas ima 89 godina i želi izaći iz zatvora. 

U zatvoru je nakon 15 godina objavio knjigu "The Abyss of Josef F.", koju je napisao zajedno sa svojom odvjetnicom Astrid Wagner. Knjiga daje dodatan uvid u njegov bizaran svijet misli u kojoj Fritzl pokazuje kako se uopće ne kaje. "U stvarnosti sam dobra osoba", napisao je u jednom dijelu knjige i uopće nije u stanju shvatiti zašto je njegova supruga Rosemarie prekinula kontakt s njim. 

Kuća u kojoj je Fritzl silovao Elisabeth je prodana 2016. godine po cijeni od 180.000 eura, a danas se u kući nalaze stanovi koji su, prema austrijskim medijima, svi popunjeni. Tamnica u podrumu više ne postoji i zabetonirana je zajedno s ulazom u podrumsku garažu. Svojevremeno su postojali planovi i da se kuća pretvori u muzej strave

Austrijska televizija ORF nedavno je objavila novi psihijatrijski izvještaj o Fritzlu, prema kojem on boluje od demencije i ne predstavlja opasnost za javnost. Zbog toga je tročlano vijeće Zemaljskog suda u Kremsu odlučilo kako se Fritzla može premjestiti u običan zatvor, dok se trenutno nalazi u ustanovi visoke sigurnosti za mentalno poremećene prijestupnike u zatvoru Stein u gradu Krems an der Donau. 

GALERIJA Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske i Slavoniju: Vjetar čupao stabla, u više mjesta padala jaka tuča
St. Polten: Josef Fritzl priznao krivnju za sve zlo?ine u optužnici
1/18

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije