Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dekan davor miličić:

Ako im se utvrdi krivnja, umiješani u aferu na medicini dobit će otkaz

medicina, uhićenje, uhitili profesora (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
Autori: sh/VLM, IČ/VLM
17.10.2012.
u 14:47

Osobno me posjetio Mladen Bajić da me izvijesti o osnovanoj sumnji kako su se u polaganju ispita na anatomiji vjerojatno događale neke nezakonite radnje, rekao je dekan Medicinskog fakulteta Davor Miličić

Na dan kad je počela akcija USKOK-a na Medicinskom fakultetu osobno me posjetio državni odvjetnik Mladen Bajić da me izvijesti o osnovanoj sumnji kako su se u polaganju ispita na anatomiji vjerojatno događale neke nezakonite radnje, rekao je na konferenciji za novinare dekan Medicinskog fakulteta (MEF) u Zagrebu Davor Miličić, prenosi Tportal.

– Riječ je o jednom profesoru, jednom asistentu i jednoj činovnici, dakle troje zaposlenika našeg fakulteta, te o troje studenata, od kojih su dvojica umiješani u samo polaganje ispita plaćanjem, a jedan je navodno bio u funkciji pomagača – dodao je dekan istaknuvši da su zaposlenici i studenti do daljnjega suspendirani.

Fakultet i njegova uprava najstrože su osudili navodno prodavanje ispita, a ako se ono dokaže, zaposlenike očekuje gubitak radnog mjesta, a studente pravo studiranja na MEF-u i vjerojatno na sveučilištu. 

>>Prodaja ispita: Među uhićenima sin i suprug Bajićeve zamjenice

>>Zbog dvojice policajaca koje je plaćala mafija propale istrage

Dekan se osvrnuo i na medijsko praćenje cijelog slučaja te ustvrdio da se u njima želi stvoriti slika da je Medicinski fakultet leglo korupcije, što je, upozorio je, vrlo štetno jer je riječ o respektabilnoj ustanovi koja ima 95 godina tradicije.

Napomenuo je i da je zagrebački Medicinski fakultet prijavio prof. Matka Marušića sa splitskog fakulteta DORH-u zbog "iznošenja lažnih informacija i obmanjivanja te uzbunjivanja javnosti pričama o korupciji na fakultetu". Dekan Miličić upozorio je i da će svoje tvrdnje, poput Marušića, morati dokazivati i svi ostali koji lažne tvrdnje pokušaju plasirati u javnost.

Naglasio je i da mu je žao što je ova afera bacila ljagu na cijelu ustanovu te hrvatskim građanima poručio da generalno korupcije nema i da u sustav obrazovanja svojih liječnika ne trebaju sumnjati.

Komentara 11

SL
slavicabosnjak317
15:36 17.10.2012.

Miličiću! odstupi sa mjesta dekana jer si sigurno znao što se događa, ako nisi znao onda nisi sposoban za takvu funkciju!

MC
mcmarko
16:18 17.10.2012.

ovo je država u kojoj svi odgovorni znaju za kriminal koji se događa, a kad se taj kriminal otkrije, svi kao da su pali s marsa. nitko ništa ne zna. koliko se sjećam na faksu smo za ne znam dobivali 1. (nismo zadovoljili) ovaj miličić će jednog dana postati ministar. umjesto da bude odrješit i jasan on oko kere pa na mala vrata. pravi političar.

PR
pramac
15:23 17.10.2012.

DEKAN DAVOR MILIČIĆ: Ako im se utvrdi krivnja, umiješani u aferu na medicini dobit će otkaz ----------------------------------------------- Uh a ja mislio da im se onda daje važnija funkcija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije