Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO

Vrdoljak: Mornar Brodospas može u finale

Zdeslav Vrdoljak
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
18.12.2014.
u 19:03

– Koga god da izvučemo, imamo šansu za ulazak u finale, ždrijeb je sljedeći tjedan. Rumunje smo dobili u kvalifikacijama na Malti, oni bi bili poželjan protivnik. Ali, ako dobijemo Talijane, još ćemo se bolje pripremiti za ono što nas čeka u Italiji – rekao je Zdeslav Vrdoljak

Dan poslije drame u Savoni, po povratku u Split, trener Zdeslav Vrdoljak prepričavao je detalje dramatične utakmice u kojoj je Mornar Brodospas poražen sa 8:4, ali zahvaljujući pobjedi od 10:5 u prvoj utakmici, ušao je u polufinale Eurokupa.

– Krenuli smo odlično, vodili sa 3:1 nakon prve dvije četvrtine, sve je izgledalo odlično. I u trećoj je bilo dobro, sve do pet minuta prije kraja bilo je 4:4. Ali, onda je nastao kažin na bazenu, Talijani su osjetili da nešto mogu na silu... Bilo je svega, od udaranja do čudnih sudačkih odluka, poništen nam je peterac. Ipak, oduprli smo se svemu i ušli u polufinale – kazao je Vrdoljak.

Posljednji napad na utakmici imala je Savona, ali Miro Kačić bio je na mjestu.

– Zadnji napad smo obranili, nije to bilo nešto pretjerano opasno. Dugo sam igrao vaterpolo, ti Talijani me uvijek iznova neugodno iznenade. Slabo svjetlo, plitak bazen, koji je dubok 1,90 metara, pa se njihovi igrači stalno odbijaju od poda, pritisci na suce – kaže Vrdoljak.

Na kraju priče najvažniji je taj ulazak u polufinale. Mornar je među četiri posljednje momčadi u Eurokupu, što je izniman uspjeh i za splitski, ali i za hrvatski vaterpolo. Mogući rivali u polufinalu su dvije momčadi iz Napulja, Posillipo (izbacio ruski Kazan) i Acquahiara (izbacila Nicu) te rumunjska Steaua (bila je bolja od Waspo 1898 Hannovera).  

– Koga god da izvučemo, imamo šansu za ulazak u finale, ždrijeb je sljedeći tjedan. Rumunje smo dobili u kvalifikacijama na Malti, oni bi bili poželjan protivnik. Ali, ako dobijemo Talijane, još ćemo se bolje pripremiti za ono što nas čeka u Italiji. Nemamo se razloga plašiti nikoga, možemo do finala – zaključio je Zdeslav Vrdoljak.

>> Kad je bilo najteže, Pero zamijenio Sandra

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije