Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE IŠLO

Jadran doživio debakl na Poljudu, Novi Beograd prvak regionalne lige

13.04.2024.
u 22:09

Beograđani su zabili čak 15 pogodaka a Splićani samo sedam koliko i najbolji pojedinac utakmice, u redovima prvaka, Španjolac Alvaro Granados

Kada najjači klub zemlje svjetskih prvaka u svom bazenu, utakmicu za naslov prvaka Premier regionalne lige, izgubi sa 7:15 onda to doista zvuči katastrofično. I doista, vaterpolisti splitskog Jadrana doživjeli su pravi debakl.

Na bazenu na Poljudu, gostujuća momčad Novog Beograda posve ih je deklasirala a da će tome biti tako moglo se naslutiti već u prvoj četvrtini. Gosti su poveli 4:1 a potom i 6:2 i već tada se vidjelo da su jadranaši ustali na krivu nogu i da, kako se to u sportskom žargonu kaže, igrači trenera Jure Marelje "nisu došli na ovu utakmicu".

Beograđani su izgradili pobjedu na sjajnoj obrani s igračem manje ali i na briljantnoj partiji ponajboljeg svjetskog vaterpolista Španjolca Alvara Granadosa koji je postigao sedam pogodaka - koliko i cijeli splitski sastav. No, nije samo Granados svjetska veličina u sastavu pobjednika jer to su svakako i Filipović i Pijetlović, igrači koji su proslavili srpsku vaterpolsku reprezentaciju a tu su i prekaljeni Jakšić i Ćuk.

Jadran tako nije uspio osvojiti svoj prvi naslov prvaka regionalne lige dok je Novom Beogradu to uspjelo po drugi put. Prvi put mu je to pošlo za rukom 2022. kada je u finalu završnog turnira četvorice pobijedio upravo Jadran (14:11).

U ovoj prigodi nije se igralo po formatu Final Foura ali je posljednja utakmica splitskog turnira odlučivala o prvaku jer su u nju i Jadran i Novi Beograd ušli s jednakim brojem bodova (17). Treće mjesto osvojili su vaterpolisti Juga Adriatic Osiguranja, četvrti je Jadran Herceg Novi a peto Crvena zvezda.

Pogotke za domaći sastav postigli su Marinić-Kragić i Butić po dva te Harkov, Biljaka i Berehulak po jedan dok je ponajbolji igrač Jadrana, i hrvatske reprezentacije, Loren Fatović ostao bez pogotka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije