Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladost

Labar ponovno predsjednik: Klub je pred bankrotom, a oporbe nema

Boris Labar
Goran Jakuš/Pixsell
25.08.2015.
u 07:00

Žapce su napustili Pavić, Lončar, Vukičević, D. Živković i Pavičić, a došli su Paškvalin i Geratović.

Dr. Boris Labar (68), poznati zagrebački hematolog, ponovno je izabran za predsjednika HAVK Mladost. Zbilo se to na jučerašnjoj sjednici Skupštine vaterpolskog kluba sa Save koja je bila i izborna i izvanredna jer je bilo potrebno uskladiti statut kluba s novim Zakonom o udrugama.

U novom Upravnom odboru su, osim predsjednika, i gospodarstvenici Bogdan Tihava i Ante Huljev, bankar Danijel Luković i višegodišnji dužnosnici kluba Tomislav Družak i Boško Lozica. 

Došlo je do promjena i u samoj Skupštini. Napustili su je Perica Bukić (više se želi angažirati na spašavanju Šibenika), Goran Tomić i Vjekoslav Kobešćak (otišli su iz kluba), a izabrana su nova četvorica: Hrvoje Hrestak, Pero Kuterovac, Damir Luketić i spomenuti Danijel Luković (koji je i likvidator kluba).

Sjednici Skupštine nazočilo je 15 od 27 članova, a u novom mandatu ona će imati 28 članova. Sve su odluke donijete jednoglasno, što potvrđuje da u Mladosti, unatoč teškoj situaciji u kojoj se nalazi klub, oporbe zapravo i nema. To je, možda, zanimljivo, ali ne i previše poticajno. Klub grca u dugovima, teško se izvršavaju obveze iz predstečajne nagodbe, i prijeti mu stečaj.

-  Bez žabaca nema vaterpola u Zagrebu, ali ni u Hrvatskoj. I zato sve činimo da klub opstane. Posljednju smo blokadu riješili gradskom dotacijom od 800.000 kuna, ali to je samo kapljica u moru. Imamo obećanje da ćemo prenamjenom u budžetu SSGZ-a do 15. rujna doći do novca koji će nam omogućiti minimalno funkcioniranje - kazao je dr. Labar, apeliravši na članove Skupštine:

- Puno ćete mi pomoći ako nađete pravog predsjednika

Novost je novo tijelo, Savjet vaterpolista, u koji bi trebali ući svi bivši vaterpolisti Mladosti koji se žele angažirati na spašavanju kluba.

>>Vaterpolist Paolo Obradović postaje trener

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije