Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Masnice, ogrebotine...

Vincek ogorčen nakon incidenta u Beogradu: 'Ima puno ozlijeđenih, najgore je prošao vratar'

Medvescak i Budva
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
05.07.2016.
u 09:54

– Imamo puno ozlijeđenih igrača, ima ogrebotina, masnica, oteklina... No najgore je prošao naš vratar Čubranić, mirni dečko iz Rijeke, koji je brutalno nokautiran ispred zapisničkog stola, zbog čega mu je gotovo zatvoreno oko, a išao je prije svega smirivati i razdvajati i naše i grčke igrače – napominje Vincek.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija do 19 godina odlične igre na pripremnom turniru u Beogradu okrunila je sjajnom izvedbom u nedjeljnom finalu u kojem je protiv Grčke tri minute i 43 sekunde prije kraja vodila s 11:9. No tada je nakon prekršaja nad našim Lazićem jedan grčki igrač bio isključen. On, međutim, nije izašao iz vode, nego je fizički napao Lazića, iznad vode udarcem u glavu, a u tome su mu se pridružila još dva suigrača. Sva trojica su opkolila Lazića i tukla ga, što, naravno, nisu mogli mirno promatrati ostali naši igrači pa su doplivali u pomoć Laziću...

Nakon toga u bazen su uskočili najprije rezervni igrači grčke, a potom i hrvatske reprezentacije i nastala je opća tučnjava. Utakmica je prekinuta i nakon toga registrirana s rezultatom 11:9 za Hrvatsku. Snimka te brutalne tučnjave obišla je svijet. Grci pokušavaju plasirati svoju istinu. Izbornik njihove reprezentacije Theodore Hatzitheodoru izjavio je da su hrvatski igrači svjesno izazvali prekid. No zašto bi to učinili igrači koji dobivaju finale?

– Bile su to doista ružne scene, čuo sam za slične situacije, ali osobno ih nisam doživio – kaže naš pomoćni trener Damir Vincek i dodaje: – Tko bi takvo što očekivao na jednom ipak pripremnom turniru na kojem tenzije ne bi smjele biti tako velike. Grci nisu mogli sportski podnijeti poraz, to je jedino moje objašnjenje. Cijelo su vrijeme bili agresivci, prznice... Kad su skočili i igrači s klupe, sigurno to nisu učinili na svoju ruku, dobili su mig od trenera.

Nakon svega održano je i proglašenje pobjednika, naši su igrači dobili zlatne medalje, u Beogradu je svirana hrvatska himna. Grci su uzeli svoje srebrne medalje i otišli bez isprike našima, Srbima je pripala bronca...

– Imamo puno ozlijeđenih igrača, ima ogrebotina, masnica, oteklina... No najgore je prošao naš vratar Čubranić, mirni dečko iz Rijeke, koji je brutalno nokautiran ispred zapisničkog stola, zbog čega mu je gotovo zatvoreno oko, a išao je prije svega smirivati i razdvajati i naše i grčke igrače – napominje Vincek.

Hrvatski vaterpolski savez izašao je sa službenim priopćenjem o tom nemilom događaju u kojemu između ostaloga stoji:

“Sama činjenica da su suci prekinuli utakmicu i dosudili pobjedu našoj reprezentaciji govori dovoljno sama za sebe u smislu određivanja krivaca za navedeni incident.

>>Snimka incidenta, HVS: Grčki je trener igračima naredio tučnjavu

Komentara 8

TR
trnjedotokija
10:29 05.07.2016.

drugi put nemojte tam ić,,nek si pravoslavci igraju sa braćom turcima prvenstva,,sigurno će se dobro slagat,jer su ih turci i napravili,,

KU
kupatilo
10:46 05.07.2016.

Za ovakvo nesto akoje imalo pravde trebala bi vrijedit suspenzija od najmanje 5 godina za savez Grcke i zabraniti nastup tim pećinskim ljudima koji neznaju daje ovo 21 stoljece i oni jos uvjek umjesto kugle bacaju kamena s ramena.

BI
Bog i Hrvati
15:30 05.07.2016.

Ovi Grci kao olujni traktoristi , prvo zakuhali pa onda potpisali kapitulaciju a naši dečki s pobjedničkim znamenjem i s dva prsta uvis usred Pašaluka.A k tome potomci učesnika traktorijade stoje uz pobjednike i slušaju hrvatsku himnu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije