Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA LP

Andrija Bašić donio pobjedu žapcima pet sekundi prije kraja

Vaterpolo
Igor Kralj/PIXSELL
19.10.2014.
u 07:45

Rasplet će donijeti posljednje kolo u kojem se najprije sastaju Jadran - Marseille (10.30), a potom Mladost - Primorje (12.30).

Uspješan dan za hrvatske predstavnike na kvalifikacijskom turniru Lige vaterpolskih prvaka u Zagrebu. Zapravo u pobjedu riječkog Primorja nad Jadranom iz Herceg Novoga uopće se nije sumnjalo i ona se ostvarila rezultatom 11:4 (Sukno 4, Elez 3, Radu 2), no nešto je manje bio izvjestan uspjeh Mladosti.

Žapci su ipak, istina teškom mukom, nadjačali francuski Marseille s 11:10 (1:3, 1:2, 5:2, 4:3) i s četiri boda iz dva kola ostali u igri za plasman u treći kvalifikacijski krug. Pobjedu je Zagrepčanima donio Andrija Bašić pet sekundi prije kraja. I to svojim petim pogotkom, zbog čega je bez sumnje bio junak pobjede žabaca. Preostale pogotke za domaćina postigli su Buha 2, Lončar, I. Živković, Bukić i Lozina.

Poredak nakon drugog kola izgleda ovako: Primorje 6 bodova, Mladost 4, Jadran 1, Marseille 0. Rasplet će donijeti posljednje kolo u kojem se najprije sastaju Jadran - Marseille (10.30), a potom Mladost - Primorje (12.30).

Prve dvije momčadi s ovog, kao i s preostala tri turnira (u Hannoveru, Budimpešti i Kragujevcu), idu u razigravanje za Ligu prvaka, a treća nastavlja natjecanje u Eurokupu. Ždrijeb razigravanja za Ligu prvaka obavit će se u ponedjeljak, 20. listopada, a utakmice se igraju 29. listopada i 12. studenoga. Pobjednici turnira neće se sastajati međusobno nego će igrati s nekom od drugoplasiranih momčadi s ostalih turnira.

>> Žapci bez Pavića traže prolaz u treću fazu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije