Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINJE US OPEN

'Igrati s Nadalom je privilegij koji ću zaboraviti na terenu'

Borna Ćorić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
31.08.2015.
u 08:10

Nastupaju Karlović, Čilić, Ćorić, Lučić-Baroni, Konjuh i Mrdeža.

U New Yorku počinje teniski US Open, a Hrvatska je na njemu, barem što se pojedinačne konkurencije tiče, zastupljena s po tri predstavnika u muškoj (Čilić, Karlović, Ćorić) i isto toliko u ženskoj (Lučić – Baroni, Konjuh i Mrdeža). Svakako najatraktivnijeg suparnika u prvom kolu dobio je 18-godišnji Borna Ćorić koji se već danas, na kraju programa na središnjem stadionu (što znači negdje oko tri ujutro po našem vremenu), sastaje s Rafaelom Nadalom, dvostrukim osvajačem US Opena (2010. i 2013.).

Nisam presretan ždrijebom

– Naravno, nisam bio presretan kad sam vidio ždrijeb, bilo bi puno bolje da sam došao do Rafe nakon jedne ili dvije pobjede, ali na te stvari ne mogu utjecati. On je jedan od najuspješnijih igrača u povijesti i privilegij će biti ponovno igrati protiv njega. No, te stvari zaboravljam kad izađem na teren. Tamo ću ga željeti pobijediti iako znam koliko će to biti teško – kaže Borna, jedan od malobrojnih tenisača koji ima pozitivan skor (1-0) protiv Nadala.

– Ako mu mislim napraviti probleme, moram biti spreman na fizički iscrpljujući meč. Kad pogledate njegov učinak u mečevima na tri dobivena seta (17-5 u mečevima od pet setova, op. a.), jasno vam je koliko ga je teško svladati. Sigurno će biti puno dugih izmjena, a na meni je da ih probam što više dobiti. Naravno, servis će biti jako bitan jer trebat će mi i laganijih poena – napominje naš tinejdžer kojemu će ovo biti drugi nastup na US Openu. Lani je iz kvalifikacija stigao do drugog kola.

Vidio sam kako trenira

Borna dobro poznaje Nadala, prije dvije godine zajedno su i trenirali...

– Za mene je sa 17 godina bila nevjerojatna stvar trenirati s njim, tada u prosincu 2013. Izbliza sam vidio kako trenira, koliko njegovi treninzi znaju biti intenzivni i na kakvoj razini morate biti da biste to pratili. Prošle godine dogodio se Basel i ona velika pobjeda, ali njome se ne zanosim. Znam da on tada nije bio u svom najboljem izdanju, a ovdje će sigurno biti puno bolji jer na Grand Slam turnire uvijek dolazi maksimalno spreman.

U konkurenciji igrača do 20 godina Borna ima najviše pobjeda ove sezone – čak 22 (Kyrgios je drugi sa 18).

– Zadovoljan sam kako igram. U Winston-Salemu imao sam dobru priliku protiv Andersona, ali čovjek je odigrao sjajno. Mogu si zamjeriti glupi potez na 1:1 u tie-breaku koji je usmjerio meč na njegovu stranu. Ušao sam u dio sezone u kojem branim puno bodova i znam da će biti važno da odigram dobro u tjednima koji slijede – istaknuo je naš mladi as.

>> Zaljubljeni Ćorić osvojio Kraljicu Dalmacije, bivšu curu Marka Livaje

Komentara 1

RI
rikavac
22:50 31.08.2015.

ovi novinari VL su dno dna. Borna Coric jedan od malo brojni igraca koji imaju pozitivan skor protiv Nadala. Odigrali jedan jedini mec gdje je Nadal nakon duge pauze zaigrao gdje je bio neprepoznatljiv mali ga dobio tad i vise nikad nece. Novinari ne vrsite pritisak da je mali toliko steti te i sebi i njemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije