Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBILI SUSTAV

Kriminalci dobili pristup 100.000 povrata poreza u SAD-u

IRS
Foto: Reuters/PIXSELL
28.05.2015.
u 08:30

Iz IRS-a su rekli da su isplatili gotovo 50 milijuna dolara (oko 346 milijuna kuna) povrata poreza prije nego su otkrili propust

Kriminalci su "provalili" u sustav američke porezne službe (IRS) i dobili pristup povratima poreza više od 100.000 građana, objavio je IRS u utorak, prenosi New York Times. Kriminalci to učinili koristeći ukradene osobne podatke s drugih hakiranih stranica, kao što su datumi rođenja i adrese.

IRS-ova aplikacija koja je bila uključena u ovaj propust zatvorena je, a istraga je u tijeku. Iz IRS-a su rekli da su isplatili gotovo 50 milijuna dolara (oko 346 milijuna kuna) povrata poreza prije nego su otkrili propust. Također su otkrili da je od veljače do sredine svibnja zabilježeno 200.000 pokušaja pregleda prošlih povrata poreza korištenjem ukradenih informacija, a oko pola tih pokušaja bilo je uspješno.

- Uvjereni smo da nije riječ o amaterima. To su zapravo skupine organiziranog kriminala s kojima se ne borimo samo mi, već svi u financijskoj industriji - rekao je šef IRS-a John Koskinen.

IRS je 2013. godine na temelju lažnih zahtjeva za povratom poreza isplatio 5,8 milijardi dolara. Zasad nije poznato je li ovaj novi pokušaj došao iz SAD-a ili izvan države.

>> Počele isplate povrata poreza

>> Tek svaki peti Hrvat štiti računalo lozinkom, 84 posto ih klika na nepoznate linkove

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije