Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
windays16

Ivan Vidaković: Sigurno možemo kreirati Hrvatsku kao europskog tigra

Ivan Vidaković
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
27.04.2016.
u 20:07

Lejla Zukić-Krivdić, direktorica konferencije, rekla je da je slogan ovogodišnjih WinDaysa Pokrenimo ideje, a neke su od tema poslovnog dijela konferencije kako stvoriti kulturu uspjeha te kako privući i zadržati mlade stručnjake

Sigurno možemo stvoriti uspješnu državu, sigurno možemo kreirati Hrvatsku kao europskog tigra i stvoriti kulturu uspjeha – poručio je direktor Microsofta Hrvatska i BiH Ivan Vidaković na današnjoj središnjoj svečanosti Microsoftove konferencije WinDays16, koja se ovaj tjedan održava u Poreču.

Vidaković je prisutnima rekao da bi htio da zapamte dvije riječi – digitalna transformacijaLejla Zukić-Krivdić, direktorica konferencije, rekla je da je slogan ovogodišnjih WinDaysa "Pokrenimo ideje", a među temama su poslovnog dijela konferencije kako stvoriti kulturu uspjeha te kako privući i zadržati mlade stručnjake.

– Mi živimo u vremenu promjena, one se ne usporavaju, svakim danom se ubrzavaju – rekla je Zukić-Krivdić.

– Nitko neće ostati netaknut i sigurno nitko ne može ostati ravnodušan na promjene i zato je važnije nego ikada da pojedinci, tvrtke i organizacije budu brži i agilniji – zaključila je Zukić-Krivdić i naglasila kako smatra da je tehnologija jedan od načina da se mladi zadrže u Hrvatskoj.

Michael Kögeler, generalni menadžer Microsofta za Srednju i Istočnu Europu, rekao je da se svijet, pa i Microsoft i Hrvatska, mijenjaju jako brzo. Mijenjaju se i poslovni modeli, a tvrtke koje se ne prilagođavaju propadaju, poput Kodaka.

– Morate se mijenjati. Ako se ne mijenjate, umrete – rekao je i istaknuo je kako je cijena ključnih tehnologija rapidno pala.

– Tehnologija je postala priuštiva svima – rekao je. Kögeler je rekao i da se u aktualnoj četvrtoj industrijskoj revoluciji događa zamagljivanje granica između tjelesnog i digitalnog, a poslovnim korisnicima Microsofta poručio je da trebaju inspirirati svoje mušterije i potaknuti kreativnost u svojim zaposlenicima.

Na kraju svečanosti Sandra Brečevac iz Društva invalida Poreča primila je ček s Microsoftovom donacijom od 22 tisuće kuna.

>> Jokić: Hrvatska 26 godina zanemaruje svoj ključni potencijal - ljudski

Komentara 1

DR
drznedaj
11:02 28.04.2016.

Sirmoahi, a tolko besplatnih i dobrih alternativa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije