Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjegle iz Beča

Samra (16) i Sabina (15) se u Siriji ipak udale za islamske teroriste

samra sabina
Foto: interpol
03.07.2014.
u 09:15

Podsjetimo, djevojke iz BiH su u Siriju otišle, kako su bile najavljivale, da bi se borile na strani islamista.

Samra Kešinović (16) i njezina prijateljica Sabina Selimović (15), djevojke koje su prije tri mjeseca iz Beča gdje su živjele pobjegle u Siriju ipak su se udale za islamske teroriste.

Podsjetimo, djevojke porijeklom iz BiH su u Siriju otišle, kako su bile najavljivale, da bi se borile na strani islamista. Djevojke sada žive u blizini turske granice, a njihovi muževi, radikalni islamski borci, dozvoljavaju im da se kratko čuju s obitelji svaka tri mjeseca, piše portal depo.ba. No, Samra i Sabina im ne smiju davati previše informacija.

Samra se s mobilnog telefona krajem travnja javila svojoj sestri pa je turska tajna služba uspjela uhvatiti signal, no mobitel je odmah isključen. Obitelji djevojaka odbijaju vjerovati da su postale radikalni islamisti, a Interpol je nastavio potragu.

– Moja je Sabina bila uzorna gimnazijalka. Živjela je i odrasla u Beču i ne mogu vjerovati da je krenula tim putem. Kada smo saznali da je nestala, odmah smo provjerili u zračnoj luci u Beču i saznali da su osobe s njihovim imenima otputovale u turski grad Adanu - ispričala je Sabinina majka u razgovoru za Večernji list.

>> Mlada džihadistica Samra Kešinović iz Sirije se javila sestri: Dobro smo!

>> 'Od kada mi je nestala kći, nisam oka sklopila. Stalno mislim – vratit će se'

Komentara 28

CR
crofish
09:43 03.07.2014.

kako su znali da treba odmah ići na aerodrom kad su nestale ako ne vjeruju da su takve i nisu ništa znali? odgajali su ih tako i sad se čude

Avatar Vuglec
Vuglec
10:01 03.07.2014.

Za godinu dana očekujem srcedrapateljski tekst u večernjem listu koji nariče za sudbinom ove dvije nenasilne djevojke u surovom muškom svijetu jer im nedostaje dom, obitelj i prijatelji. Pristrane novinarke večernjeg lista za sve će okriviti muškarce.

TO
tomzag
09:38 03.07.2014.

Inšallah, sad će rađati male plavooke borce za islam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije