Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prešao granicu

Ukrajinci uništili dio ruskog konvoja koji je ušao u zemlju

konvoj
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
15.08.2014.
u 19:30

Osim tog konvoja još jedan konvoj došao je blizu ukrajinske granice, ali u utorak navečer nije prešao na ukrajinski teritorij.

Ruski vojni konvoj ušao je u Ukrajinu, a ukrajinske snage bombardirale su neke od kamiona i uništile ih. Ukrajinci su optužili Rusiju da je bombardirala njihove snage, dok Rusi tvrde da njihove snage nisu prešle granicu i optužuju Ukrajince da opstruiraju dostavu humanitarne pomoći, prenosi Reuters.

Glasnogovornik ukrajinske vojske Andrij Lisenko rekao je da su kijevske snage zatekle ruski konvoj kako pod okriljem noći prelazi granicu.

- Odgovarajući potezi su povučeni i dio konvoja više ne postoji - rekao je Lisenko.

The Guardian javlja kako je u konvoju bilo 23 oklopna transportera, cisterne s gorivom i ostala logistička vozila. Vozila su imala službene ruske vojne tablice te su prema granici putovali blizu ruskog grada Donjecka koji se nalazi oko 200 kilometara od ukrajinskog Donjecka, a na ukrajinski teritorij prešli su nakon što je pala noć zemljanom stazom kroz rupu u ogradi s bodljikavom žicom koja označava granicu.

The Guardian piše kako nije vjerojatno da kamioni predstavljaju punu rusku invaziju, ali navodi i da je to neosporan dokaz o onome što je Ukrajina dugo tvrdila - da su ruske trupe aktivne unutar njezinih granica.

Osim tog konvoja još jedan konvoj došao je blizu ukrajinske granice, ali u ju utorak navečer nije prešao. Radi se o ruskom konvoju humanitarne pomoći. 

Ukrajinski dužnosnici izjavili su da će ruski konvoj humanitarne pomoći pregledati ukrajinski graničari, javlja BBC

Teret u vozilima ruskog konvoja humanitarne pomoći koja su pakirana na granici namijenjen je gradovima koje u istočnoj Ukrajini drže proruski separatisti, a Ukrajina se boji da možda prevoze vojne potrepštine za separatiste. Rusija takve optužbe opovrgava.

Dva novinara u četvrtak su rekla da su vidjela dva ruska vojna vozila kako idu prema Ukrajini, na teritorij koji drže pobunjenici. U petak je glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen potvrdio "upad".

- Vidjeli smo kontinuirani tijek oružja i boraca iz Rusije u istočnu Ukrajini, što je jasna demonstracija trajne ruske umiješanosti u njezinu destabilizaciju - rekao je Fogh Rasmussen.

>> Vođa proruskih separatista dao ostavku, na istoku Ukrajine teške borbe

Komentara 260

CE
cenzura
09:22 15.08.2014.

Zar nije i tkz JNA 1991 ulazili u Hrvatsku pod krinkom sprečavanja sukoba i kaj ti ja znam čega a dobro znamo kaj se nakon toga događalo. Povijest se ponavlja zar ne!?

DU
Deleted user
12:35 15.08.2014.

Srbi u Hrvatskoj 91e,Rusi u Ukrajini danas,iza jednih je stajala ideja Velike Srbije,iza drugih ideja Velike Rusije. Jadnici ovdje koji sad plješču Putinu,pljeskali su onda Miloševiću.

BU
bubimir55
12:24 15.08.2014.

U tijeku je invazija na Ukrajinu od strane Ruske Federacije. Sramotno je što novinarska piskarala ne nazovu to pravim imenom. U 21. stoljeću najveći KGB šljam vodi jedan od najgorih osvajačkih ratova protiv neovisnosnosti Ukrajine. Koriste iste metode propagande kaoo i Miloševićev režim 90'.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije