Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GAZPROM

Rusija prekinula isporuku plina Ukrajini

Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL
25.11.2015.
u 10:32

Ukrajinska naftna tvrtka Naftogaz dobila je ukupan volumen ruskog plina plaćen unaprijed, a nova uplata nije zabilježena

Rusija je danas prekinula isporuku plina Ukrajini jer Kijev nije platio plin na vrijeme, što stvara "veliku opasnost" od poremećaja isporuke ruskog plina Europi, objavila je ruska tvrtka Gazprom.

Do novog plinskog sukoba između Moskve i Kijeva dolazi usred povećane napetosti povezane sa sabotažom dalekovoda u Ukrajini što je uronilo u mrak Krim, poluotok koji je Rusija anektirala u ožujku 2014.

Nakon novog ljetnog prekida, isporuka ruskog plina Ukrajini nastavljena je 12. listopada zahvaljujući sporazumu kojim se predviđa da Kijev unaprijed plati željenu količinu.

Ukrajinska naftna tvrtka "Naftogaz dobila je ukupan volumen ruskog plina plaćen unaprijed, a nova uplata nije zabilježena", priopćio je Gazprom.

Ruska tvrtka ističe da je zbog toga prekinula isporuku u očekivanju novog plaćanja.

>> Ukrajina obustavila dopremu robe Krimu

Komentara 22

GM
Gjuro-Mrki
10:52 25.11.2015.

danas prekid isporuke plina,za sutra najava prekida isporuke ugljena.biće da je to odgovor na terorističke akcije rušenja dalekovoda i "blokiranja"prometa u pravcu Krima.naš narod kaže "tko voli nek izvoli".

OK
okus
10:39 25.11.2015.

Tak treba. Bravo. Pa sad vi i dalje podrzavajte teroriste.

Avatar nekakav
nekakav
11:11 25.11.2015.

sad čekamo pozive eu i usa da se dogovore, a u međuvremenu da plin i dalje teče. zanimljivo da taj zapad voli plaćanje u roku. a od rusa traži da daju plin onima koji ga ne plaćaju. inače, naši medijiiji ništ ne pišu o toma kako naoružane skupine sprečavaju popravak dalekovoda prema krimu, kojeg su uništili tamo neki pobunjeni tatari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije