Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILIJUNI FUNTI

Britanski odvjetnici tuže Putina zbog rušenja zrakoplova

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
28.07.2014.
u 07:44

The Sunday Telegraph navodi kako bi tražena odšteta mogla iznositi stotine milijuna funti

Britanski odvjetnici putem američkih sudova pripremaju skupnu tužbu protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina zbog njegove navodne uloge u rušenju zrakoplova Malaysia Airlinesa u Ukrajini, doznaje The Sunday Telegraph. Tužba će vjerojatno obuhvatiti i više ruske vojne časnike i Putinu bliske političare, piše ovaj britanski list.

Zapad za rušenje zrakoplova MH17, u kojemu je poginulo 298, ljudi, tereti proruske separatiste u Ukrajini te Putina i Rusiju koji ih podupiru.

The Sunday Telegraph navodi kako su odvjetnici ureda londonskog McCue & Partners prošli tjedan u Ukrajini razgovarali o tome gdje bi tužba trebala biti podnesena. Obitelji žrtava nesreće bit će pozvane da se uključe u tužbu, a list navodi da bi tražena odšteta mogla iznositi nekoliko stotina milijuna funti. Iz odvjetničkog ureda poručili su da izravno odgovorni za nesreću nisu samo separatisti koji su ispalili raketu na Boeing 777, već i oni, "bilo države, pojedinci ili druga tijela, koji su im pružili financijsku i materijalnu potporu i sredstva da to učine".

>> SAD: Putin i Rusi krivi su za rušenje zrakoplova

>> Podaci crne kutije: Zrakoplov je srušio projektil

Komentara 42

DU
Deleted user
08:48 28.07.2014.

A tko će odgovarati za do sada srušene zrakoplove i za pobijenu djecu u gazi ?

MX
Mister X
08:33 28.07.2014.

Zapad za rušenje zrakoplova MH17, u kojemu je poginulo 298, ljudi, tereti Ruse u Ukrajini te Putina i Rusiju koji ih podupiru. ( Nakon slobodnih demokratskih izbora referenduma gdje su velikom večinom odlučili da se odvoje isto kao Kosovari samomo oni su imali podporu Zapada) No znamo i to Rusi u Ukrajini imaju podporu Istoka sjevera i juga ! I Atomske velesile Rusije gdje im žive brača i rođaci .. Kako sam siguran da Zapad nebi pomagao svoje ugrožene i raketirane i bombardirane amere u susjedstvu ja osuđujem Putina da nije uveo zabranu leta iznad Ukrajine sada nebi imao problema sa engleskim pravednicima... odvjetnicima... Što se tiče Izraela naravno kada mu netko makne 3 izraelca znamo da ima pravo da eliminira barem 3000 zločestih civila i barem 10.000 izranjava napravi invalidima a par stotina miliona štete ide gratis uz sve to ... Znao svi pošteni ima pravo na samoodbranu jel nisu to ti zločesti Rusi zvani separirani !

Avatar kapital3 org
kapital3 org
11:04 28.07.2014.

americka diktatura..... amerika je bijesna jer nije se ona usetala u ukrainu.....jos o na njihovoj televiziji govore da je pozitivno postaviti rakete u cheoslovackoj...Amerika ide na to da unisti sve I pokori sve ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije