Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČNE VIJESTI

Amerikanci preuzeli uspješni osječki startup Farmeron

Matija Kopić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
10.08.2016.
u 11:37

Farmeron će ostati zasebna kompanija, a Kopić će ostati na poziciji izvršnog direktora

Američka kompanija Virtus Nutrition objavila je kako je preuzela Farmeron, osječki startup koji je izradio aplikaciju za vođenje farmi stoke. 

Startup je osnovan 2010. godine, a Farmeron danas koriste neki od najvećih proizvođača mlijeka u SAD-u. Kompanija Virtus Nutrition radi na razvoju novih formula i sastojaka stočne hrane s ciljem povećanja efikasnosti proizvodnje mlijeka i reprodukcije životinja. Virtus je dio veće grupacije poduzeća koje posjeduje Matt Swanson, poznati biznismen i filantrop iz Kalifornije. 

Matija Kopić, izvršni direktor Farmerona, kazao je kako su oduševljeni preuzimanjem te da jedva čekaju da počnu koristiti njihovo bogato iskustvo i znanja.

– Naše tvrtke dijele zajedničku viziju stavljanja tehnologije i podataka u središte nove paradigme upravljanja farmama. Naš cilj je da znamo sve o svakoj životinji na farmi – kazao je Kopić i dodao da je pred njima dugo putovanje te da su uzbuđeni što će raditi s Mattom i njegovom ekipom.

Farmeron će ostati zasebna kompanija, a Kopić će ostati na poziciji izvršnog direktora.

>> Hrvatski Farmeron na CNN-ovom popisu najluđih stvari s Interneta

Komentara 3

LA
lakočemo
12:11 10.08.2016.

naše tvrtke dijele zajedničku viziju,da znam kako od litre napraviti tri,još malo pa ćemo zaboraviti kakvoga je okusa pravo mlijeko a oni će na trpati svoje džepove zajedničkom vizijom eeeeeeeeeeeee moja domovino,doći će vrijeme da će se švercati litra pravoga mljeka ispod banka bi rekli stari.....

KO
kodifan
12:08 10.08.2016.

jedina normalna hrana za stoku je ispaša na zelenim pašnjacima...ne treba nam američka pamet za to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije