Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisačko-moslavačka županija

Ivo Žinić preuzeo vlast od Zdenka Vahovca

ivo Žinić i Zdenko Vahovac
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
04.11.2014.
u 13:13

Ne interesira me ono što je bilo već se želim okrenuti budućnosti u kojoj ćemo omogućiti nova zapošljavanja i razvoj turizma, poljoprivrede i gospodarstva - poručio je Žinić

Novi župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić (HDZ) danas je preuzeo vlast od Zdenka Vahovca (SDP) koji je od travnja obnašao dužnost župana.

- Zahvaljujem se Zdenku Vahovcu na korektnom pristupu i odnosu u dosadašnjem radu kao županijskog vijećnika te čestitam ljudima koji su u ovom turbulentnom radzdoblju vodili županju. Sve započete projekte u županiji ćemo nastaviti i na nama je da sada provedemo naše programe. Preuzeli smo svu dokumentaciju no detaljnu analizu i projekata i financija tek ćemo napraviti. Ne interesira me ono što je bilo već se želim okrenuti budućnosti u kojoj ćemo omogućiti nova zapošljavanja i razvoj turizma, poljoprivrede i gospodarstva - poručio je Žinić.

Spomenuo je i kako je bilo ucjena iz redova nekih stranaka, koji su zahtjevali da se njihovi članovi postave na pozicije primjerice dožupana, no na takve ucjene nije pristao. Županijska skupština u nadolazećem razdoblju treba usvojiti novi proračun, za kojega je HDZ sa svojim partnerima već pripremio nacrt.

- Napravili smo svoje programe, a pročelnici vjerojatno svoje. Mislim da neće biti problema oko donošenja. Ne želimo nove izbore - istaknuo je novi župan. Ponovio je i kako ukida savjetnike bivše županice Marine Lovrić Merzel, a milijun i pol kuna koliko su godišnje odnosile njihove naknade, potrošit će na zapošljavanje stručnjaka te na plaćanje asistenata u nastavi za djecu s posebnim potrebama.

>> HDZ-ov kandidat Žinić: Ukinut ću 14 savjetnika župana

Komentara 2

ZZ
zelimir.zuk
16:14 04.11.2014.

Žinič će trajat koliko i Ikič-Baniček . Toliko koliko bude Velja htio.

KL
klesar22
13:52 05.11.2014.

Pripremite kante ,sad će poteći med i mlijeko ,ha,ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije