Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL, 23. kolo

Dinamo remizirao s Osijekom, Mršić je crna mačka za plave

Dinamo, Osijek (1)
Davor Puklavec/Pixsell
10.03.2013.
u 17:22

Ovo je bila Dinamova četrdeseta utakmica zaredom kod kuće bez poraza, što je novi rekord Prve HNL

 U Jurčićevim proljetnim eksperimentima s novom momčadi plavih u Prvoj HNL naravno neće trpjeti rezultat, ali i današnja predstava protiv Osijeka sugerira da će i te kako trpjeti izvedba.

Klasična Dinamova proljetna priča koju viđamo svake godine, osim kod Čačića kada su plavi gazili sve pred sobom i proljeće okončali bez poraza. Jurčić je promijenio sustav igre, uveo nove igrače i onda to ni ne može biti simfonija. Naravno, kada trener s klupe, već tradicionalno, isijava nervozu, onda su nervozni i igrači, pa su tako dinamovci bez razloga skakali na gotovo svaku sudačku odluku, a Sammir je napucavši loptu nakon prekida dobio žuti karton.

 

Osijek, koji je u prvom proljetnom kolu šokirao plave, i danas je u Maksimiru u prvom poluvremenu bez problema odolijevao nimalo uraganskim napadima Dinama.

 

U 11. minuti Vrsaljko je nabacio pred vrata Osječana, Krstanović pucao glavom, a vratar Mikulić sjajno obranio. U 16. minuti fantastično dodavanje Halilovića za Beqiraja i opet fantastična obrana Mikulića.

I to je, osim pokušaja Ademija, bilo sve od Dinama u prvih 45 minuta. Činilo se ispočetka kako je Halilović raspoložen za igru, jer s dvije-tri minijature uspio je izbaciti iz igre obranu Osijek, no kako je vrijeme odmicalo i Halil se počeo gasiti. Da, igrao je i Sammir, reprezentativac i Dinamov brend. I u prvom poluvremenu nije zapucao po golu. Izveo je nekoliko kornera...

 

Buđenje plavih u drugom poluvremenu nagovijestio je Halilović sjajnim pokušajem sa 20 metara u 55. minuti, i opet je mačji refleks pokazao vratar Mikulić. I to je bilo sve od maloga, umornoga Alena - u 68. minuti zamijenio ga je Brozović.

No, od buđenja plavih nije bilo ništa, opet su to bili stihijski napadi, bez osmišljene akcije, bez imalo kreacije. Jednom se otvorila polušansa Tomečaku (pokraj gola), dok je pokušaj Tina Jedvaja s gol-crte pokupio vratar Mikulić.

Od prvaka, koji igra bez ikakvoga opterećenja i protiv sebe ima daleko slabije suparnike, ipak se očekuje mnogo više. 

Ovo je bila Dinamova četrdeseta utakmica zaredom kod kuće bez poraza, što je novi rekord Prve HNL, a Osijek je drugu utakmicu zaredom u Maksimiru izdržao s 0:0. Stanko Mršić u pet utakmica protiv Dinama na klupi Osijeka nije izgubio.

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
18:03 10.03.2013.

Ponovo prazan stadion....Sramota !!!

RI
ristorno
20:16 10.03.2013.

pošto je dinamo počeo sa rasprodajom bodova kako je kruno najavio,molim poreznu upravu da provjeri dali imaju fiskalnu blagajnu i plaćaju porez!

Avatar Goranosi
Goranosi
17:27 10.03.2013.

Najluđi su mi ovi bombastični naslovi u Večernjem Listu ! Nebi da je HNL nešto zanimljiva pa se ne zna tko će odniti krunu. Hitno nam treba Regionalna Liga, iako sam dinamovac ovo više nama smisla. Ovako ne idemo naprijed..Prelošaša nam je konkurencija tokom čitave godine u HNL-u da se možemo ičemu nadati u europi. Mala molba za Mamiće...Ako nije problem rješite se Krune Psiha ! Ne valja ga viditi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije