Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABIO HAJDUKU

VIDEO Mladi vatreni je materijal za igrača svjetske klase. Spominju ga Gvardiol i Romano, prate ga velikani

Hajduk i Osijek sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/58
14.04.2024.
u 20:49

"Nama je ovo vrlo važna pobjeda, bit će velike borbe", najavio je Matković čija momčad trenutno ima bod više od Lokomotive i deset manje od Osijeka

Osijek je na Poljudu slavio u utakmici 30. kola Hrvatske nogometne lige protiv Hajduka rezultatom 1:2. Zabijali su već dobro poznati Ramon Mierez u 42. i Aleksandar Trajkovski u 28. minuti, ali u strijelce se upisao i 18-godišnji talent Anton Matković. Bespomoćnima je ostavio dvojicu Hajdukovih braniča i vratara te zabio sjajan pogodak s 15-ak metara. Matković je zabio i Dinamu na Maksimiru, a nakon utakmice osvrnuo se na današnji gol.

"Ovaj mi je draži jer smo u Maksimiru ostali bez boda, a sada smo pobijedili. Nažalost pred praznim tribinama... Svaki igrač voli igrati u atmosferi kakva vlada na Poljudu. To mi je jedini žal što to nisam uspio doživjeti", rekao je strijelac prvoga pogotka na utakmici i pohvalio Bornu Buljana koji je debitirao na vratima Hajduka:

GALERIJA Hajduk ponovo poražen na Poljudu! Osijek gurnuo bijele još dublje u ponor

Hajduk i Osijek sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a
1/58

"Htio bih ga pohvaliti. On je moj suigrač iz reprezentacije. Sjajan je golman, što pokazuje i na utakmicama reprezentacije. Imao sam dobar osjećaj dan prije, energija je kružila oko mene, a za svoju lijevu nogu nemam što reći nego da je fenomenalna. Svakom će golmanu biti teško."

"Nama je ovo vrlo važna pobjeda, bit će velike borbe", najavio je Matković čija momčad trenutno ima bod više od Lokomotive i deset manje od Osijeka. Međutim, uz dobru igru i malo sreće za Zekićeve momke, borba za treće mjesto mogla bi postati gusta.

Uz to, hrvatski reprezentativac, zvijezda Manchester Cityja i najskuplji branič u nogometnoj povijesti, Joško Gvardiol, istaknuo ga je kao jednog od mladih hrvatskih igrača oko čije je budućnosti najviše uzbuđen. Spomenuo ga je u intervjuu za društvene mreže videoigra Football Manager.

"Ima jedan. Anton Matković. Sedamnaest mu je godina i vjerujem da će biti velik igrač jednog dana", rekao je tada Gvardiol. Prošle godine u studenom njegovog se imena dotaknuo najpoznatiji nogometni transfer insajder Fabrizio Romano. Talijan je istaknuo kako je Matković pod povećalom Evertona, Salzburga i Sassuola.

Matković je rođen u veljači 2007. godine u Slavonskom brodu. Na popisu za prvu momčad Osijeka bio je u domaćoj utakmici protiv Rudeša 7. listopada prošle godine, a debi je uslijedio u završnici utakmice s Hajdukom 8. studenog. Tada je odigrao tri minute, ali u sljedećoj utakmici, onoj protiv Lokomotive, dobio je čitavo poluvrijeme. Također, u studenom je debitirao za U-19 reprezentaciju u kvalifikacijskim utakmicama za Euro.

VIDEO Dominik Livaković u velikom problemu. Treba li ovo zabrinuti Dalića? 'Navijači su mu okrenuli leđa'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije