Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK - DINAMO 1:2

Dinamu pobjeda na Poljudu nakon 6 godina, velika pogreška Bebeka

Hajduk Dinamo (1)
Foto: Pixsell
1/18
Autori: rj, av/VLM
27.02.2013.
u 18:13

Konačno smo vidjeli hrvatski derbi u kojem se igrao nogomet – s mnogo prilika i dovoljno golova

Dinamo je neokrznut prošao kroz Split i jasno je da je postao prvak. Uzdigao se na 11 bodova prednosti nakon sinoćnje pobjede nad Hajdukom.

Jedvaj veliki dobitak

Ne samo da je pobijedio (iako je sudac oštetio Hajduk), nego je dobio odličnog igrača. Tin Jedvaj odigrao je sjajnu partiju. A to mu je tek treća utakmica za prvu momčad Dinama!

Konačno smo gledali dobar derbi, utakmicu Dinama i Hajduka u kojoj se igrao nogomet. Treneri su najavljivali tako nešto, iako nije bilo lako vjerovati. Toliko smo puta čuli slične najave, a derbi se pretvorio u rat na terenu. No, svaka čast Krstičeviću i Jurčiću, očito su bili iskreni u svojim najavama i kroz igru pokušali doći do rezultata.

Prvo je poluvrijeme pripalo Dinamu, zahvaljujući boljoj igri i zbog pogrešaka igrača Hajduka koji su im nerijetko predavali lopte u opasnoj zoni.

Plavi su poveli već u 11. minuti, Tin Jedvaj oduzeo je loptu na svojih 30 metara, povukao prema naprijed i onda sjajno asistirao Krstanoviću.

Napadač Dinama pokazao je da je koban za Hajduk, mirno je zaobišao vratara Blaževića i zabio. Nakon toga Dinamo je imao dvije velike prilike. Prvo Brozović nije bio precizan, a onda je Sammir promašio iz još bolje pozicije, kad je bio sam pred Blaževićem.

To se osvetilo Dinamu. Umjesto da uvjerljivo vodi, primio je pogodak nakon što je ipak malo stao u svojem ritmu. Već je Milić trebao izjednačiti, ali promašio je sa 2,5 metara, da bi onda Jozinović pogodio udarcem iz daljine. Lopta je krenula od pete Josipa Šimunića i prevarila Kelavu.

Kad se činilo da će krenuti na odmor sa 1:1, Luis Ibanez donio je novo veselje, lopta koju je želio ubaciti pred gol završila je u suprotnom gornjem kutu Blaževićevih vrata.

Dinamo je bolje otvorio i nastavak susreta. Ademi je imao priliku, a najopasnije je zaprijetio Duje Čop nakon Sammirova ubačaja. Bivši igrač Hajduka krasno je skočio, tukao glavom, ali je Blažević odlično obranio.

Splićani su zaprijetili preko Caktaša koji je pokušao oponašati Ibaneza, no Kelava je izvadio loptu ispod prečke.

Oštećen Hajduk

Hajduk je dobio priliku za preokret jer je Marcelo Brozović u 65. minuti dobio drugi žuti karton i morao je s travnjaka, pa su plavi ostali s deset igrača. Bio je to znak za domaće igrače da navale svim silama. I nakon što su suci odlično radili svoj posao, grubo su pogriješili u 81. minuti. Sušić je pucao, a Vrsaljko rukom zaustavio loptu i trebao je to biti jedanaesterac za Hajduk i crveni karton za igrača Dinama.

Duje Čop propustio je još jednu veliku priliku za uvjerljiviju pobjedu plavih, ali sad na to u Maksimiru više nitko neće obraćati pozornost.

 

>> Čičak bi bijelima donio tri milijuna eura

>> Dajte već jednom pobijediti u Poljudu

>> Dosta je prepucavanja, igrajte nogomet!

Ključne riječi

Komentara 93

NE
nevažnost
10:49 28.02.2013.

I ne kužim kako može dobiti toliko pluseva komentar koji kaže da nije bilo ni p od penala, možda je sudac sudio za hajduk cijeli susret,ne znam jer nisam gledao, ali situacija iz 81. minute je penal do neba.

PW
pwner
21:21 27.02.2013.

fascinir me sta je sad svaki purger poletio na nalog i da komentira.. Kakav penal, ovo ono.. Hajduk izgubio hahah Dinamo je bolji... strasno .. gledajte malo nogomet iz neutralnog stajalista..

Avatar mohito
mohito
20:03 27.02.2013.

valjda ce sad hajdukovci bit zadovoljni sa sudjenjem...cim padne neki hajdukovac bebek vadi karton dinamovom igracu...kelava je antitalnet, opet se legal prije neg je lagana lopta stigla do njega, naravno na krivu stranu, valda ga je salo prevagnulo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije