Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporazumni raskid

Roy Ferenčina smijenjen s mjesta trenera Slaven Belupa!

Roy Ferenčina
Marijan Sušenj/Pixsell
10.03.2013.
u 12:37

Slaven Belupo u proljetnom je dijelu prvenstva osvojio svega jedan bod u četiri utakmice

Roy Ferenčina više nije trener Slaven Belupa. Smjenjen je jutro nakon domaćeg poraza od Cibalije 0:2.

Ferenčini na ruku nije išlo ni što je od 12 mogućih proljetnih bodova osvojio samo jedan protiv Intera, a od četiri utakmice tri je igrao pred domaćom publikom. Novi trener je Roman Sović, aktualni sportski direktor i bivši šef Slavenove oimladinske škole, koji je već ujutro odradio prvi trening s momčadi. Sović je završio Kineziološki fakultet i vlasnik je Uefa pro licence, bivši je igrač Slavena, a svojedobno je bio pomoćni trener Rajgu Magiću, Ivici Bediju i Milanu Nižetiću, a10 utakmica vodio je farmaceute i samostalno.

- Klub je u igračkoj i rezultatskoj krizi, i trening je taj kroz koji se možemo vratiti na pravi put. U jesen smo pokazali da kvalitetu imamo, iako se nadam da ćemo u kratkom roku podignuti kvalitetu naše igre. Iako, čarobni štapić ne postoji – rekao je novi trener Roman Sović.

Trener farmacueta kazao je da do petka i nove domaće pobjede s Osijekom planira napraviti neke promjene u sastavu, ali radikalni, kaže, neće biti.

Direktor Slaven Belupa Zvonimir Šimunović istaknuo je da su se sa Fernčinom sporazumno rastali jer su zaključili da je u ovom trenutku to najbolje rješenje.

- Ne izgledamo dobro već mjesec dana, a sve je kulminiralo porazom od Cibalije u kojem smo jako loše izgledali. Nešto se moralo napraviti – rekao je Šimunović, otklonivši nagađanja da je klub već imao spremno trenersko rješenje i dodao da su bili uvjereni da će s Ferenčinom završiti sezonu.

Šimunović je zahvalio Royu na korektnoj suradnji, kazao je da nije bio ni bolji ni lošiji trener kada je pobijedio Athletic Bilbao, ali da se morala ekipa prodrmati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije