Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Monopol

Pokrenuta istraga protiv HT-a zbog spornih prijenosa HNL-a i LP-a?

\'10.09.2011., Split - Nogometna utakmica 7. kola 1. HNL, NK Hajduk - GNK Dinamo.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL\'
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
07.01.2013.
u 16:32

Naime, Arena sport kanali i premium sportski sadržaji, kao što su izravni prijenosi nogometnih utakmica UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i 1. HNL na mjerodavnom tržištu u Hrvatskoj, dostupni su samo putem MaxTV usluge

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja pokrenula je postupak protiv Hrvatskog telekoma zbog postojanja indicija o ograničavanju tržišta na štetu potrošaća, a to se odnosi na prijenose Lige prvaka, Europa lige i Prve HNL, koje se od ove sezone u Hrvatskoj ne može gledati nigdje osim na kanalima HT-a. Donosimo vam njihovo priopćenje:

"Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja je pokrenula postupak utvrđivanja zlouporabe vladajućeg položaja Hrvatskog telekoma radi postojanja indicija o ograničavanju tržišta na štetu potrošača na maloprodajnom tržištu prijenosa televizijskih programa uz plaćanje naknade. Naime, Arena sport kanali i premium sportski sadržaji, kao što su izravni prijenosi nogometnih utakmica UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i 1. Hrvatske nogometne lige na mjerodavnom tržištu u Hrvatskoj, dostupni su samo putem MaxTV usluge, što bi, po mišljenju Agencije moglo dovesti do ograničavanja razvoja tržišnog natjecanja između konkurenata i smanjenog izbora za potrošače na mjerodavnom tržištu. Stoga je Agencija odlučila pokrenuti postupak u kojem će, temeljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti na ovom tržištu, donijeti odluku o tome radi li se u ovom slučaju o ograničavanju, narušavanju ili sprječavanju tržišnog natjecanja, ili o ponašanju koje nije u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti tržišnog natjecanja.

Agencija posebno naglašava kako u trenutku pokretanja postupka ne mora raspolagati relevantnim dokazima o povredi propisa o tržišnom natjecanju. Pokretanje postupka prije svega omogućuje Agenciji dubinsku istragu ponašanja poduzetnika temeljem indicija kojima u tom trenutku raspolaže. Rokovi za okončanje postupka propisani su Zakonom o zaštiti tržišnog natjecanja. Odluku Agencija mora donijeti u roku od četiri mjeseca od dana kada je utvrdila sve činjenice važne za donošenje odluke. Trajanje postupka u okviru propisanih zakonskih rokova ovisi o brojnim čimbenicima, uključujući složenost predmeta, ali i spremnost poduzetnika na suradnju s Agencijom", stoji u njihovu priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar mohito
mohito
17:58 07.01.2013.

ma tresla se brda......u agenciji se vec opravdavaju a jedva su i pokrenuli postupak (kak ga oni zovu) - samo ce "sluzbeno" pokrenut istragu, da se vidi da i u toj drzavnoj agenciji nesta rade za one svoje enormne place, i na kraju zaklucit (nakon par mjeseci "postupka") da je sve ok - a ht ce i sluzbeno dobit zeleno svjetlo da nastavi radit sta hoce (sve "po zakonu") - nek radije uskok pokrene postupak protiv sefa udruge prvoligasa koji je prodal prava na prijenose, i nek mu pregledaju kolko je sjelo na privatne racune - ova agencija je samo skup beskorisnih trutova koji kradu bogu dane i tu i tam se oglase da ljudi vide da kao nesta rade, a za to ih svi mi masno placamo....

MR
MrNo
23:09 07.01.2013.

Da HT prodaje kruh kila bi bila 15 kuna...Oni samo rade što mogu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije