Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvijezda Elfa

Hiddink: Özilove papire Nijemci su krivotvorili

Mesut Ozil
Reuters
30.06.2010.
u 08:49

Danas ponajbolji igrač Njemačke rođen je u Gelsenkirchenu, ali mu je otac davno rekao: Možeš igrati za mlađe selekcije, ali za A ne. Igrat ćeš za Tursku!

Njemačka je bila u panici. U posljednjoj utakmici sezone Michael Ballack je u jednom startu zbog ozljede izgubio SP.

– To je strašan šok. Ali ima jedan igrač koji nas može spasiti. Zove se Mesut Özil. Dobro zapamtite, taj napravi dar-mar gdje god se pojavi – pričao je bivši njemački reprezentativac Kevin Kurany.

Roditelji iz Zonguldaka

Özilova priča je tipična priča o djetetu gastarbajtera. Roditelji su došli iz Zonguldaka u Turskoj, a mali je odmah pokazao veliki talent. U Gelsenkirchenu su to odmah vidjeli, Mesut je prošao sve selekcije mladih njemačkih reprezentacija. No, razišao se sa Schalkeom, otišao u Werder, a zablistao je lani na Euru reprezentacija do 21 godine, gdje je Nijemce odveo do naslova nakon pobjede u finalnom ogledu protiv Engleza (4:0). Sličan je rezultat bio i u Bloemfonteinu u nedjelju.

Direktor u engleskom savezu Trevor Brooking upozoravao je svoje nadređene, ali i Fabija Capella, na tog ekstra talentiranog nogometaša.

– Özil je bolji od Joea Colea u najboljim danima! Hitar je, lako se kreće, ima fantastičan pas i izvrstan udarac. Pored njega uvijek mora stajati netko.

No, Barry ga je pustio da radi što hoće. I to je bio ključ velike pobjede Nijemaca. A bilo je velikih otpora da Mesut ne igra za Elf. Naime, otac kojem je Alah sve i taj tradicionalni odgoj obilježili su Mesutovo djetinjstvo.

– Možeš igrati za mlađe selekcije, ali za A-selekciju ne. Igrat ćeš za Tursku!

Traže Fifinu istragu

No, Özil je želio vratiti Nijemcima što su mu u mlađim dobnim kategorijama Elfa omogućili napredak. Pristao je igrati za Njemačku, no novi izbornik Turaka Guus Hiddink je nakon sjajne Özilove igre napao njemački savez.

– Mesutovi su dokumenti krivotvoreni! Tražit ćemo Fifinu istragu.

Hiddink je shvatio da nema tako dobrog igrača pa ga je uhvatila panika. Ali, to je priča za jedan dan, Nijemci su previše pedantni da bi tako pogriješili.

Ključne riječi

Komentara 8

MY
mycropht
10:39 30.06.2010.

\"novi izbornik Turaka Guus Hiddink\" Neš\' ti Nijemca i Turčina u ovoj prići.

DU
Deleted user
10:29 30.06.2010.

luena 1 , dosao je i taj dan(clanak) da se ti i ja slazemo. U pravu si, vise mi je price o Nemackoj nepogresivosti preko glave. Saradjujem sa njima, i mogu reci.. oni su za nas i vas izmislili prevaru.

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
11:02 30.06.2010.

Njemce nije briga, ča trabunjaju tamo neki Hiddink, Capello, Kurčevinho ili Pizdarenko. oni znaju svoju snagu, tjeraju svoje a za druge ih nije briga. Eh, da je nama samo djelić tog mentaliteta.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije