Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUKOVA ŠKOLA

Vučević: Uvjeren sam da ćemo ove zime napraviti dobar posao

Goran Vučević
Marko Lukunić/Pixsell
23.12.2009.
u 11:05

Goran Vučević, šef Hajdukove omladinske škole, zadovoljan je rezultatima, ali i napretkom igrača u netom završenoj polusezoni.

Ujedno, ističe da u radu uživa punu podršku čelništva kluba te idealno surađuje s prvim trenerom Eduardom Rejom.

-  U ovih mojih prvih pola godine na funkciji šefa omladinske škole napravili smo veliki iskorak naprijed. Zadovoljan sam napretkom igrača, ali i igrom svih naših momčadi u mlađim kategorijama. Imamo velik broj kvalitetnih igrača, ali trebat će im malo vremena da sazriju i postanu akteri u seniorskoj momčadi. Pa ni Luka Modrić nije iz juniora Dinama uskočio u prvu momčad, nego se kalio u Zrinskom i u Interu!

Može li malo o pojedinačnim učincima?

- Ne bih govorio o pojedincima niti analizirao njihove igre, ali se iskristalizirao dovoljan broj kvalitetnih igrača. Još me više zadovoljava da smo paralelno i u juniorima i u kadetima gradili igru, ostvarili dobre rezultate, ali i da su igrači napredovali. Puno nam je pomogao dolazak Joška Vlašića, ne samo da je podigao rad na veću razinu nego  edukativno utječe i na trenere i igrače. Njegov dolazak u Hajduk pun je pogodak.

Ako je prvi korak bio uspješan, što donosi drugi?

- Novu selekciju igrača jer ćemo ove zime dovesti petnaestak igrača iz dalmatinskih klubova. Dobro smo snimili situaciju i uvjeren sam da ćemo ove zime napraviti dobar posao za budućnost Hajduka. Ujedno, s Denisom Kosorom smo napravili novu strategiju razvoja omladinske škole i to na svim područjima, od infrastrukturnih, preko organiziranja mreže skauta, do kampa, a vjerojatno ćemo organizirati i jaki turnir. Dakle, vodit ćemo brigu o svakom detalju kako bismo iz omladinske škole izvukli maksimum.

Potencirate dobru suradnju s prvim trenerom Rejom?

- Svakodnevno komuniciramo i surađujemo, baš sam zadovoljan, kao i što sam zadovoljan načinom na koji nas prati uprava. Trudi se omogućiti optimalne uvjete, a nitko se ne miješa u posao trenera. Mislim da je ova polusezona bila ogledalo kako treba funkcionirati klub - zaključio je Goran Vučević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije