Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukman zadovoljan startom

''Što će tek biti kad dođemo u formu''

'vukman01_pxl_spo_190810'
''
20.08.2010.
u 16:28

- Tek su nam moji Varaždinci u četvrtoj utakmici uzeli bod, a baš smo tada igrali najbolje, kaže riječki veznjak.

Nakon tri kola Rijeka je, pomalo iznenađujuće, bila prva na tablici s maksimalnih devet bodova. Tek u četvrtom kolu Varteks joj je uspio pomrsiti račune.

Privikavanje na 4-4-2

– A tko bi drugi nego moji Varaždinci! Tako je valjda moralo biti – smijući se rekao je Neven Vukman, novi igrač na riječkoj Kantridi.

– Iako svi priznaju da smo upravo u toj utakmici na Kantridi igrali najbolje ove sezone, na kraju smo ipak ostali bez pobjede. No, nismo nezadovoljni, jer smo u nekim prijašnjim susretima imali i dosta sreće. Da nam je na početku netko ponudio deset bodova nakon četiri kola, sigurno bismo bez razmišljanja prihvatili – dodao je Vukman.

Iako Rijeka trenutačno ima deset bodova, Vukman nije posve zadovoljan, kako svojom igrom tako i igrom cijele momčadi.

– Još se privikavamo na novi sustav igre. Trener Gračan uveo je sustav 4-4-2, a ja u njemu igram na desnoj strani veznog reda. Sve mi je još pomalo strano, jer sam do sada isključio igrao na mjestu zadnjeg veznog igrača. Tek sam rijetko znao "krpati" momčad na ostalim pozicijama. No, ne sumnjam da ćemo uskoro svi, pa i ja, biti u punoj formi – optimističan je Vukman.

Pa ako vam igra i nije toliko sjajna, kako objašnjavate odličan start u novoj sezoni?

Ništa bez Štroka i Armade

– Sve nedostatke nadoknađujemo velikom borbenošću. No, ne smijete zaboraviti da imamo i mnogo iznimno kvalitetnih igrača. Tu su Štrok, Đalović, Landeka... Sve su to igrači koji u svakom trenutku mogu donijeti prevagu na našu stranu. Naravno, tu je i uvijek vjerna Armada. Eto, baš sve se poklopilo na početku sezone, iako ispada da se tek zagrijavamo. Što će tek biti kad se sve poklopi.

Tko vas je neugodno iznenadio na početku sezone?

– Uglavnom su svi rezultati očekivani. Možda su tek rezultati Osijeka neugodno iznenađenje. S obzirom na to da Osječani nisu puno mijenjali u odnosu na prošlu sezonu, mogli su i bolje krenuti.

Tko vas je oduševio?

– Za takve je procjene još rano. Još se slažu momčadi, lovi se forma, a dva naša najveća kluba trenutačno su više usredotočena na europske izazove nego na prvenstvena iskušenja – zaključio je Neven Vukman.

Nakon Varaždina, Neven Vukman u samo sedam dana ponovo će igrati protiv jednog svojeg bivšeg kluba. Sutra u 20.15 sati ispred televizijskih kamera očekuje ga susret s Karlovcem.

– Uh, bit će to jako teško gostovanje. Meni posebno jer sam u Karlovcu ipak proveo vrlo uspješnu sezonu. Karlovac je donekle promijenio sastav, ali mu je ostala najveća snaga, a to je trener Pamić. Koji je veliki motivator i zna iz momčadi izvući ono najbolje – smatra Vukman.

To će Riječanima biti druga utakmica u televizijskom prijenosu. U 2. kolu kamere su im donijele sreću u Maksimiru gdje su svladali Dinamo s 2:1.

– Neka se nešto slično ponovi i sutra – kaže Vukman.

Komentara 2

OB
-obrisani-
13:05 21.08.2010.

\'\'Što će tek biti kad dođemo u formu, ja očekujem da čemo igrati slično kao NK Luka Koper na uzvratu protiv NK Dinamo\'\'

FO
ForzaFiume
16:34 20.08.2010.

Ne mogu vjerovati. Članak o Rijeci. Možda netko i čita ove naše postove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije