Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA RABUZINOVO SUNCE

Ulaznice razgrabljene, i 50.000 bilo bi premalo

Stanko Poklepović
Ivo Čagalj/Pixsell
04.05.2010.
u 11:34

Hajduk će u srijedu na Šubićevcu protiv Šibenika pokušati obraniti prednost 2:1 iz prve utakmice finala Kupa i tako osvojiti prvi trofej nakon pet godina.

Najveća nogometna dalmatinska utakmica u povijesti, uopće nema dvojbi da je uzvratni susret finala Hrvatskoga kupa između Šibenika i Hajduka baš to. Nikada o trofeju, kad je nogomet u pitanju, ni u Hrvatskoj, ni u bivšoj državi, nisu odlučivala dva dalmatinska kluba.

Splićani stižu s prednošću od 2:1, Šubićevac je rasprodan u samo nekoliko sati. Pet tisuća ulaznica je planulo, a da ih je bilo pedeset tisuća isto bi se dogodilo. Nije dvojbeno da će podno Šubićevca biti prava nogometna fešta.

Slavite i plješćite

Stanko Poklepović, iskusni i prekaljeni Hajdukov strateg, sipao je med i mlijeko.

– To mora biti prava fešta, bez obzira na izvedbu. Igraju dva bliska, povijesna grada i vjerujem da ćemo svi uveličati tu feštu. Molim publiku da bude civilizirana, da podržava svoje momčadi, da se suzdrži od pogrdnih povika, da slavi slavljenika, da plješće gubitniku. To je finale, pitanje pobjednika je otvoreno, imamo prednost u rezultatu, ali i u povijesnom značenju – rekao je Poklepović.

Hajdukov trener dovoljno je iskusan da ne podlegne ozračju. A svi u Poljudu očekuju trofej. Pet godina ništa nije stiglo u Hajdukove vitrine.

– Nisam uzbuđen, osjećam se normalno, imam dosta trofeja iza sebe – kaže Poklepović.

Hajduk je prvi put ove sezone u punom sastavu, Šibeniku će biti veliki nedostatak izostanak glavnog kreatora igre Alispahića.

– Neće Šibenik jurnuti, jer posljedica može biti udarac u zid, odnosno primanje gola – kazao je Poklepović.

Probleme će zaboraviti

No, trener Šibenčana Branko Karačić najavljuje napadačku varijantu svoje momčadi. Koga će poslati na teren nije želio otkriti.

– Jurčević je ozlijeđen, Alispahić ima tri žuta, Bačelića boli rame, Fuštara gležanj... Financije i ne spominjemo. Puno je problema, ali ih za današnju utakmicu sve zaboravljamo. Hajduk je veliki klub, institucija. Ima rezultate, igru, tradiciju, novac, a mi imamo samo silnu želju da osvojimo taj trofej – rekao je trener Branko Karačić.

S njim se slaže i Ermin Zec.

– Ne sumnjam da ćemo postići pogodak i sačuvati tih 1:0 do kraja – tvrdi Zec.

Komentara 3

MI
mitar
15:11 04.05.2010.

04.05.1980.15 i 05 najtuzniji dan u dalmanciji

OB
-obrisani-
14:07 04.05.2010.

Poklepović slično razmišlja kao Fabio Capello..Fabio je prije utakmice Ukrajina:Engleska izjavio: Moramo uhvatiti Shevchenka ali ne trebamo cijelu reprezentaciju Ukrajine..Sjajna utakmica je to bila i užitak za gledanje..Nadajmo se sličnome u Šibeniku...

RO
ropeadope
21:38 04.05.2010.

nadam se dobrom nogometu, a ne subotnjoj maksimirskoj reprizi. i naravno, da Hajduk pobijedi!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije