Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRA 1961 - DINAMO 0:0

Od sramote Dinamo nitko spasiti ne može

Istra 1961 - Dinamo
Foto: Saša Miljević/Pixsell
1/5
28.11.2009.
u 15:33

Puljani su imali jedanaesterac i još nekoliko prilika, a Dinamo nije imao ništa. Najmanje je imao igre, borbenosti, došli su u Pulu samo da im prođe tih 90 minuta.

Na otvaranju prvensva Dinamo je sa 7:1 pobijedio Istru 1961. U Puli je to bila druga priča, nakon gostovanja u Istri plavi mogu slaviti Tomislava Butinu koji je obranio jedanaesterac Asimu Šehiću te donio bod. Kojeg po igri momčad Krune Jurčića nije zaslužila.



Na stranu i travnjak i motivi, ali niti jedan ozbiljan, prodesionalan igrač ne može istračati tako bezvezno kako su izgledali plavi. Etto, Ibanez, Tomečak, Sammir, Mandžukić, Kramarić za njih bi, po igri, bilo bolje da nisu ni doputovali.

Jer, bili su toliko loši da je Dinamo izgledao jadno, da se osramotio ovakvom predstavom u kojoj nije složio niti jednu ozbiljnu akciju.

- Protiv nas svi kao da se natječu tko će bolje odigrati bunker, ali sigurn oda ni mi nism bili pravi - rekao je Andrej Kramarić, mlada nada plavih koja jučer nije opravdala očekivanja.

- U selekciji igrača svi gledaju potez, kako će igrati petom ili zabiti gol. No, vrlo važna stvar je i kako se igrač može pripremiti za utakmicu svaka tri ili sedam dana. Naši igrači očito trebaju više vremena, nisu u stanju odmah zaboraviti ovu utakmicu i okrenuti se, u ovom slučaju Bruxellesu - pokušao je naći objašnjenje Kruno Jurčić.

Sad Jurčić, ako već nije uspio "napaliti" dečke za Istru, mora momčad spremiti za Anderlecht.

- Ovdje smo tražili nastavak niza, odtžavanje dobre atmosfere. Ova utakmica sigurno nije to popravila, ali ponekad mi je bilo ovu momčad lakše pripremioti nakon lošeg rezultata nego nakon neke velike pobjede - nada se Jurčić.

Za HNL će očito morati poraditi na razbijanju dobre suparničke obrane kakva je bila Istrina.

- Znal ismo da ne smijemo griješiti, približili smo svoje linije, pa i imali prilika. No, Hajduk i Dinamo su veliki motivi, sad takvi moramo biti i protiv Lokomotive - dodao je trener Istre Valdi Šemberac.

No, teže nego Šembercu bit će Jurčiću, plava momča nakon ove sramotne partije više se nema pravo vaditi na suparničke bunkere. To odavno mogu očekviati, kao što i plavi navijač ima pravo očekviati da konačni nađu rješenje. Samo, za to treba kvalitete, a postaje upitno ima li je dovoljno u Dinamu.

- Teško je reći vruće glave zašo smo ovako igrali. Istra je imala i jedanaesterac pa na kraju možemo reći da smo osvojili bod, kazao je nakon susreta Milan Badelj.

Tomislav Barbarić se ozlijedio.

- Odmah sam bio na šivanju arkade, imam tri šava. Istra je dobro stajala, mogli su zabiti oni ali i mi pa je objektivno ovih 0:0.

ISTRA 1961 - DINAMO 0:0
Pula - SRC Uljanik - Veruda. Gledatelja 3000. Sudac Križarić (Čakovec) 5.5

ISTRA 1961: Lovrić 6.5, Barišić 6.5, pauletić 6.5, Bodrušić 6.5, Švrljuga 6, Prelčec 6 (od 82. Mašić - ), Anđelković 6.5, Traore 6.5, Kacić 6, Šehić 6 (od 66. Alimi 6), Roce 6.5 (od 89. Deak).
Trener Valdi Šemberac.

DINAMO Butina 7, Etto 5, Barbarić 6 (od 62. Vrdoljak 6), Lovren 6, Ibanez 5, Calello 5.5, Badelj 6.5, Tomečak 5 (od 86. Chago -), Mandžukić 5, Sammir 5, Kramarić 5 (od 46. Papadopoulos 5).
Trener Krunoslav Jurčić.

 

Komentara 10

BU
Busovaca99
18:53 28.11.2009.

Navijac sam Dinama 50 god. dajem podrsku Z.Mamicu vodi dobro klub,Mamicu rijesi se pod hitno Jurcica i ostalih \"bilmeza\" igraca koji ne grizu 100% na tekmi. Rijesi se Papa,Mandjukica ,Carlosa idr. Igrao sam nogomet pa mogu procieniti kakav je trenerer Jurcic Mislim da dobro vodis Dinako jer ga volis. Samo napred.VOLIM DINAMO PLAVE BOJE

TE
tetrijebzg
22:37 28.11.2009.

koliko bili loši od hajduka smo uvijek bolji i ja sam navijač Dinama više od 50 g. i uvjek naprijed plavi

LY
Lynx
17:07 28.11.2009.

Vratite nam Tanca!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije