Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kruno Jurčić

"Neka Steinbruckner zaradi svoju plaću"

Kruno Jurčić
Saša Zinaja
05.03.2010.
u 14:04

- Neću reći tko će igrati u napadu uz Mandžukića. Odlučio sam i igrač koji će istrčati to zna. Neću reći ni kako ćemo nadomjestiti Moralesa, neka se trener Osijeka malo pomuči - rekao je trener Dinama Kruno Jurčić.

Krunoslav Jurčić ne voli akcije reprezentacije, koliko god volio kockaste za koje se itekako naigrao, kao trener Dinama nije mu drago kad svoje igrače zbog obveza u nacionalnoj momčadi nema pod kontrolom. A čeka ga jedno od težih gostovanja, ide u Osijek.

O sastavu nije Jurčić želio govoriti, ni o igračima koji će igrati umjesto Dode i Moralesa.

- Odlučio sam tko će igrati, tom sam igraču već rekao, ali neću otkriti - veli Jurčić.

Morales se danas javio s dobrim vijestima, javio se iz Sao Paola, dakle uspio se sa suprugom izvući iz porušenog Čilea i u subotu oko 14 sati trebao bi biti u Zagrebu. Ne i u Osijeku.

- Neće kandidirati iako bi teoretski stigao do Osijeka. Tako Rusi igraju kad putuju u Vladivostok, da im se ne poremete vremenske zone odmah idu na utakmicu - kaže Jurčić koji na taj način neće privikavati Moralesa. Umjesto Čileanca u momčad će zacijelo Tomečak, a Sammir će prijeći na lijevu stranu.

- Nama je važno i kakav će biti travnjak u Osijeku. A suparnika znamo, imao sam "špijuna" u Karlovcu, i sam sam pogledao snimku, no ta utakmica ne nudi pravu sliku Osijeka. To prije jer mu se vraća dobar dio igrača koji su u Karlovcu izostali, među njima i Vida.

U prvom dijelu prvenstva plavi su plavo-bijele u Zaprešiću isprašili sa 5:0.

- Imali smo mi dosta visokih pobjeda, ali baš tu utakmicu smo odigrali na visokoj razini, kako želim da igramo. Maksimalno koncentrirano, visoko smo napadali, nismo suparniku dali da utiče na tijek susreta.

Jučer je Jurčić proslavio godinu dana na klupi Dinama. Je li u toj godini ostario za pet godina?

- Ponosan sam sam zbog toga, treneri u Dinamu nisu se baš tako dugo zadržavali. Istina je, pritisak je velik zbog rezultata i uvođenja mladih igrača. Ali posložio sam se. I Ivica Kostelić je rekao da je lakše osvajati nego ponavljati. A moj san u Dinamu se zna, to je Liga prvaka. Lijepo je i sve ostalo, ali s Ligom prvaka imao bih visoko mišljenje o sebi - nada se Jurčić ostvarenju svojih trenerskih snova.

Bivši reprezentativac gledao je Bilićeve izabranike u Belgiji u kojoj je Jurčić i sam igrao.

- Pobijedili su, treba stvarati dobru atmosferu. A nema smisla govoriti o taktičkim dijelovima, pa zato i postoje prijateljske utakmice da bi se neke stvari isprobale. Ne volim izdvajati pojedince, ali Niko Kranjčar je je veliki dobitak. Sazrio je i definitivno je jedan od naših glavnih igrača. Slažem se s Bilićem da ne postoje staromodni sustavi nego staromodni igrači, sustav definira disciplinu u igri.

U nedjelju će se odlučivati o rasporedu kvalifikacija za Euro 2012. naše reprezentacije, biste li vi za početak nekog laganog ili možda jakog, kao Grčku koja bi mogla biti 'prazna' nakon Svjetskog prvenstva.

- Treba dobro znati obveze naših igrača, izbjegavati termine u mrtvoj sezoni, takve smo dvije važne utakmice imali u prošlim kvalifikacijama, vidjeti kad završava naše prvenstvo, kad su naši "Englezi" gotovi, dosta je parametara koje treba uzeti u obzir da bi se znalo što bi nam najviše odgovaralo - diplomatski je zaključio Jurčić.

Napomenimo da u sljedećem kolu, na susret Dinama i Zadra u Maksmiru, članovi kluba mogu besplatno na utakmicu i to na maksimirsku istočnu tribinu.

Komentara 2

MI
mitar
15:21 05.03.2010.

Sutra ce nam biti gusto u Osijeku

Avatar Mikro
Mikro
19:44 05.03.2010.

Ej Mitar svaka ti dala! na tvom komentaru isto tako će i nama gusto biti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije