Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZE ZA LYON

Kruno: Motiviram igrače kao što je nas Ćiro 1998. godine

'17.08.2011.,stadion na Maksimiru,Zagreb - Prva utakmica play-offa Lige prvaka. GNK Dinamo - FF Malmo. Trener Krunoslav Jurcic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
25.09.2011.
u 21:52

Krunoslav Jurčić miran uoči odlaska u Lyon, uvjeren da njegova momčad može pobijediti Francuze.

Dinamo u ponedjeljak ujutro ide u Lyon tražiti prve bodove u Ligi prvaka, Jurčić vodi 19 igrača, jedan od njih je ili Tomečak ili Krstanović, ovisno o stanju ozljede.

– Za razliku od nas, Lyon je iz malo šansi zabio puno golova. Potvrdilo se da su Gomis i Bastos najopasniji – kazao je Jurčić.

Kako ih zaustaviti?

– Neke stvari ponavljaju, imaju svoje sheme, specifična kretanja i to nije slučajno. Recimo, kad dva zadnja vezna uzmu loptu, daju je lijevo Bastosu, zato će to zatvarati Leko i Vida. Gomis na centaršut ne ide ispred, nego iza igrača... Očekujem da će nas u dijelu utakmice pokušati pritisnuti, kao što su krenuli i protiv Ajaxa, ali neće odustati od svog načina igre, čvrstog bloka i brzog izlaska – analizirao je plavi trener koji je zatvorio trening.

– Ma, dobio sam španjolske novine koje su izašle dan prije i na dan naše utakmice s Realom. Imali su sve naše kombinacije sa sastavima, sve naše prekide. Ne mora Lyon sve znati, nek se ljudi malo pomuče.

Jeste li optimist?

– Jesam. Pokušavam svoje igrače uvjeriti da možemo pobijediti Lyon u Francuskoj. Znate, nama je 1998. Ćiro Blažević stalno govorio da ćemo biti svjetski prvaci. Nitko mu nije vjerovao, izgubili smo neke pripremne utakmice, atmosfera nije bila dobra. Ali je i dalje tvrdio da ćemo biti svjetski prvaci. I onda smo dobili veliku priliku protiv Francuske u polufinalu. Da smo vjerovali da možemo biti svjetski prvaci, moglo je biti svašta, ali nismo u to vjerovali. Moramo vjerovati u sebe i tu priliku iskoristiti.

Za to će ipak trebati bolja realizacija.

– Lyon je zabio Bordeauxu iz polušansi, tako to rade iskusne momčadi. Imamo problema, stvaramo puno šansi, ali ne zabijamo pa je dojam o našoj igri lošiji. Rekao sam Rukavini, Beqiraju i Krstanoviću – sanjajte o realizaciji, zamišljajte situacije, vježbajte, ali nemojte se opterećivati time. Imamo sreću da puno naših veznih zabija, a strijelci će već proraditi, doći će i oni do zabijanja golova – mirno će Jurčić.

Ključne riječi

Komentara 2

JO
jolly
07:10 26.09.2011.

...imali su sve našekombinacije sa sastavima, sve naše prekide... ---------------------------------- evo drugovi iz VL. A sad pročitajte o čemu vi pišete.

SE
serđo
07:57 26.09.2011.

ne valja to, tamo je centarfor crnac-rmpalija, takvi nas uvijek unište, čak i ako su samo prolaznici; werder, anderlecht, blah blah...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije