Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vjerovali ili ne

Kruno je prvi trener Dinama koji je osvojio dva naslova zaredom

Kruno Jurčić
Miranda Cikotić | 24sata
02.05.2010.
u 18:18

To je činjenica od koje nitko ne treba okrenuti glavu. A još veći uspjeh je sve to izdržati u pratnji Zdravka Mamića.

Na stranu sada i loša igra i sve loše što je pratilo rad Krune Jurčića posljednjih mjeseci. Zaslužio je i pohvale za učinjeno i nitko ne treba od toga okrenuti glavu. Naime, vjerovali ili ne, on je prvi trener u povijesti Dinama koji je osvojio dva naslova prvaka zaredom. Nitko prije njega u tomu nije uspio, ni u bivšoj državi, a ni u našoj hrvatskoj nogometnoj povijesti, ni Ćiro, ni Ivaković, ni Kuže, ni Vlak, ni Zajec, ni Kranjčar.

I stoje neke stvari. Otegotne okolnosti, koje je sam Jurčić nabrajao, dobro je izgurao s rezultatske strane gledajući, ali najveći teret koji je morao nositi on, ali i svaki trener Dinama u posljednje vrijeme, jest Zdravko Mamić.

Očito ima čvrsta pleća kad je mogao podnijeti Mamićeve napade, ideje, pa i energiju, valjda i dovoljno savitljiva da može podnijeti Maminjev "povjetarac".

Već i to što je Kruno izdržao od ožujka prošle godine, dakle, više od godinu dana, biti trener Dinama, velik je uspjeh i malo je onih koji se mogu podičiti tim podatkom.

U jesenskome je dijelu pokazao da zna složiti momčad i igru te uspije li to "prepisati" i ubuduće doživljavat će manje kritika. Koje mora naučiti trpjeti. Kad nauči još tih nekoliko stvari, mogao bi postati dobar trener i za veću razinu od ove današnje, dovoljnu za našu ligu.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
19:37 02.05.2010.

Niti je Kruno trener,niti je Dinamo kakav klub.To je \"seoski\" lokalno priviligirani kolektiv,s seljačinama na čelu.Toliko.

OB
-obrisani-
20:12 02.05.2010.

jurcic je jedini ok lik u cijelom dinamu! i da, istina je dinamo kolko god da je jadan i fakat ih treba sve poterat od uprave do igraca....novinari uvijek pokusavaju napravit neku losu atmosferu....ko dok su u polufinalu svjetskog prvenstva u rukometu pisali kak cervar daje ostavku i time napravili losu i napetu atmosferu! ti novinari su isto govanca XD

OB
-obrisani-
20:13 02.05.2010.

Pa osvojiče Kruno još pet naslova ako mu omoguče..Dinamo igra siloviti i agresivno..Bar su jučer tako postigli onaj povijesni 0:0 protiv Hajduka na vlastitom dvorištu..Ja sam siguran da ako tako igraju sa slabašnim Hajdukom kreniče još žešče i otvorenije protiv ekipa iz Evrope..Opet kraj euro priče u jesen..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije