Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugledao se na velike

Dinamo poput Chelsea, u Maksimir vabi klince

Zoran Mamić
Dalibor Urukalović/Pixsell
18.03.2010.
u 08:26

Za Ivančića plavi Sesvetama nisu platili ništa, a nedavno su za Težaka Varteksu dali novac i platili pripreme.

Dinamo prodaje igrače jer od toga živi, a prodajom Dejana Lovrena potvrđeno je da će teško zadržati i vrlo mlade igrače koji su odigrali dobro tek jednu sezonu.

No, Zdravko Mamić je još prije najavio:

– Neće biti velike kupnje, okrećemo se svojim mladim igračima.

Kao Chelsea s Delačem

Njegove riječi očito nisu bile šuplja priča. Plavi su nedavno doveli Karla Težaka, 17-godišnjeg igrača Varteksa, a sad je u plavo jato stigao i 15-godišnji Kruno Ivančić iz Croatije Sesveta.

– Nismo ništa morali platiti Sesvećanima za njega, dobio je raskid ugovora na štetu kluba i zato smo ga i mogli registrirati – kaže Dinamov sportski direktor Zoran Mamić.

– Možda će Croatiji Sesvetama pripasti dio odštete ode li Ivančić jednog dana u inozemstvo – dodao je mlađi Mamić.

Da za tu posljednju akviziciju plavi nisu morali ništa platiti potvrdio je i predsjednik Croatije Sesveta.

– Ivančića nismo željeli sputavati, želio je otići u Dinamo. Nismo mu bili dužni nekakav veliki novac za stipendije. Uostalom, on je već prije bio u Dinamu, otac ga je još okolo vodio. I nije nam Dinamo za njega morao platiti ni lipe, otišao je besplatno. A Dinamo će nam već znati pomoći – kaže Zvonko Zubak.

Plavi nisu morali platiti za Ivančića, ali platili su za donedavnog mladog Varteksova igrača Težaka.

– On je imao stipendijski ugovor. I kad je tako, mora se platiti odšteta. Riječ je o mladom i perspektivnom igraču kojega smo željeli dovesti – potvrdio je Zoran Mamić, no o iznosima nije želio govoriti.

Spominje se između 500 tisuća i milijun kuna, a dobar dio toga plavi su prebili plativši Varteksu pripreme u Turskoj. Tako očito provode ideju o pojačanjima mladim igračima. Uostalom, tako rade i europski nogometni divovi, tako je Matej Delač, vratar Intera, potpisao za Chelsea. Uostalom, kao mladi su u Dinamo stigli Eduardo, Modrić, pa iz ove generacije Badelj.

S reprezentacijom u BiH

– Ivančić je vrlo borben i žustar, pun krvi. I nakon što ga izbrusimo, mogao bi biti odličan – kazao je šef Dinamove škole mladeži Romeo Jozak o klincu koji je u Sarajevu s reprezentacijom igrača do 17 godina. Ulazni je kadet, no u Dinamu će igrati za starije kadete.

Ključne riječi

Komentara 5

DA
Dalmino
09:29 18.03.2010.

Je ljudi moji ali uvik zaboravite napisat da je u reprezentaciju Gudelja najveći talenti iz Hajduka . Petar Bašić, Marko Barišić, Ivan Jakov Džoni, Marko Livaja, Antonio Milić, Marko Grčić i Mario Jelavić. ovih 7 igrača koje Mamić niti jedan novac i Zagreba nikad neće moći kupit. Nikad ne pišete o takvim pozitivnim stvarima. Yašto. Zar i vama plaćaju za Članke. Livaja i Đoni sipaju golove ko ludi za tu istu reprezentacciju i smatraju se najveći napadaćki tandem nakon dugo vrimena.

ES
Escudo
11:40 18.03.2010.

Ajde kenjac nekenjaj......

Avatar Glina74
Glina74
16:44 18.03.2010.

Halo Večernji list vi opet nazivate naše sinove i unučad KLINCIMA da izbacite KLINCE iz vašega riječnika. dijeca , mladiči i odrastli ali nikakovi KLINCI ja ču od danas Večernjakove novinare nazivati BANDERA ili još bolje LIČKA BUKVA ili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije