Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVA NA PRVU HNL

Digitel odgovara: HTV nas napada jer ne priznaje neuspjeh

dinamo (1)
Marko Prpić/Pixsell, Antonio Bronić/Pixsell
06.07.2011.
u 20:24

Tvrtka Digitel komunikacije odgovorila je na reakciju HTV-a na izgubljena prava prijenosa PHNL priopćenjem koje prenosimo u cjelosti.

''Tvrtka Digitel komunikacije i Udruga profesionalnih klubova Prve HNL, sklopili su u studenom 2010. godine ugovor o otkupu TV prava za utakmice Prve HNL u razdoblju od 2011. do 2015. godine.

Vodeći se interesima hrvatskog nogometa, klubova i Udruge, Digitel komunikacije započele su pregovore s potencijalnim partnerima. Iako je dugogodišnji partner Udruge, Sportski program HTV-a, koristio tek 12,5 posto potencijala TV prava, te često neadekvatno pratio utakmice prve HNL, poštujući tradiciju i ulogu HTV-a kao javnog servisa, Digitel komunikacije pružile su Sportskom programu HTV-a mogućnost i ekskluzivnog i neekskluzivnog otkupa svih prava.

Nažalost, ne samo da su se pregovori sa Sportskim programom HTV-a odužili preko svakog roka, već su i odgovori i zahtjevi bili potpuno neprihvatljivi, podcjenjivački prema utakmicama HNL-a i hrvatskom nogometu. Sama usporedba utakmica Prve HNL s utakmicama Lige prvaka, kako se navodi u današnjem priopćenju za medije Sportskog programa HTV-a, najbolji je pokazatelj koliko uredništvo Sportskog programa HTV-a ne razumije ulogu i odgovornost HTV-a kao javne televizije u podržavaju
nacionalnih sportova, što bi trebala biti njihova prioritetna zadaća. Utakmice Prve HNL najgledaniji su sportski program u Hrvatskoj, a negiranje interesa za te utakmice, samo je slabi alibi urednika Sportskog programa HTV-a.

Digitel komunikacije i dalje će štititi interese klubova, Udruge i hrvatskog nogometa. Sigurni smo da će na kraju tog procesa ljubitelji hrvatskog nogometa dobiti mogućnost praćenja neusporedivo većeg broja utakmica, primjerice svih utakmica naših najboljih klubova Dinama i Hajduka, u najvišim produkcijskim i programskim standardima. Podizanje kvalitete produkcije, sve do HD standarda, otvaranje hrvatskog nogometa novim, interaktivnim platformama i medijima, garancija su potpuno novog pristupa i vrednovanja kvalitete hrvatskog nogometa. Sportski program HTV-a, sve to, nažalost, nije znao ispravno procijeniti i iskoristiti. Vodeći se izrekom „napad je najbolja obrana“, te prozivanjem Digitel komunikacija, Sportski program HTV-a pokušava izbjeći odgovornost za vlastiti propust i neuspjeh.'''


HTV-ovo priopćenje pročitajte ovdje.

Komentara 16

Avatar cluesblues
cluesblues
21:32 06.07.2011.

ako se pazljivije procita ovaj pamflet, i poznavajuci politku ovog digitela koji je isto sta i fimi medija, vjerojatno ce utakmice prikazivati na satelitiskim programima koji imaju sistem pay-per-view, sta znaci da ce svako ko zeli gledat tekmu morat dodatno platit svako gledanje ( pod uvjetom da vec placa ful paket max-tv-a)....\"Podizanje kvalitete produkcije, sve do HD standarda, otvaranje hrvatskog nogometa novim, interaktivnim platformama i medijima, garancija su potpuno novog pristupa i vrednovanja kvalitete hrvatskog nogometa\" - to su samo druge rijeci za pljacku gledatelja za nesta sta nam je do sada bilo omoguceno kroz tv pretplatu....

KL
klokan13
21:34 06.07.2011.

Šta se tiče prijenosa raznih sportskih događaja HTV u nitko nije ni do gležnja. Ako je to znak da ćemo gledati i slušati neke nove face - JADNO. Sjetite se RTL a i svj. prv. u rikometu = SPRDAČINA. Kad su na Novoj liga prvaka i 1. engl. gledam tekmu bez tona jer komentator je telac za nogomet. Sve u svemu nekome dobar posao ( lova ), nama racku.

VI
ViP1612
21:17 06.07.2011.

Jel neko zna na kojim programima će se moć gledat HNL??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije