Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova plava jedinica

Delač je prvi čestitao svome cimeru Dominiku

Dominik Picak
Marko Lukunić
08.12.2009.
u 09:33

Europa je već upoznala Picaka. Briljirao je na turnirima u Firenci i Salzburgu, gdje su plavi kadeti razbili Real. Nakon Lončarićeve ozljede, u prvoj je momčadi plavih.

Sedamnaestogodišnji Dominik Picak, visok 192 cm, najmlađi je vratar koji je u Prvoj HNL branio za Dinamo. Priznaje kako mu nije bilo svejedno stati na vrata u Čakovcu, te da ga je ohrabrio Tomislav Butina, koji je, kad je Picak rođen (1992. godine), već bio pred vratima prve Dinamove momčadi.

Zaludio je Talijane

Najdulje ga je u Dinamu trenirao Jozo Bandić, s kojim je obišao pola Europe i skupljao priznanja. Prije dvije godine na turniru u Firenci proglašen je najboljim vratarom i već tada su se za njega počeli zanimati brojni talijanski klubovi. A ove godine njegove su bravure pridonijele pobjedi Dinamovih kadeta na turniru u Salzburgu, kada je u finalu nokautiran Real s 4:1.

Veliki Picakov prijatelj, ali i konkurent u selekciji do 17 godina je Matej Delač, novi Chelseajev vratar.

– Svom cimeru Dominiku odmah sam poslije utakmice u Čakovcu poslao čestitku SMS-om. Jako mi je drago što je dobio šansu, jer on je veliki potencijal i sigurno će uskoro biti prvi Dinamov vratar – kazao je Matej Delač, koji će danas, sa Željkom Rumbakom, trenerom vratara Intera, otputovati u London gdje će ostati do 24. prosinca.

– Uzbuđen sam jer ću trenirati u velikom klubu. U srijedu ujutro imam prvi trening, i to s prvom momčadi. I jedva čekam da vidim kako je na istom travnjaku biti s Čechom, Lampardom, Drogbom, Terryjem, Ballackom, Anelkom i drugim zvijezdama londonskog kluba – rekao je Delač.

Debi s Celticom

Za vrijeme boravka u Londonu pogledat će s tribina utakmice Chelseaja s Apoelom u Ligi prvaka, te prvenstvenu s Evertonom.

– Prvi ću put za budući klub nastupiti 20. prosinca kada ćemo igrati prijateljsku utakmicu protiv Celtica. Na tu utakmicu dolazi i Borimir Perković, trener Intera, koji će ostati s Rumbakom i sa mnom do povratka u Zagreb – istaknuo je Delač, koji će dojmove iz Londona javljati i prijatelju Dominiku.

Usput, u Dinamovu inkubatoru rastu još četiri reprezentativna vratara, sve vrhunski talenti: Kahlina (17), Zelenika (16) i Jajalo (16), rođak Mate Jajala, reprezentativac BiH, te Mikulić (15).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije