Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajdukov dan na rivi

Bakljada s dubrovačkih zidina za Hajdukovih 100 godina

hajduk (1)
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/31
12.02.2011.
u 17:22

Nisam trebao biti smijenjen, mogao samo ostati još nekoliko utakmica, imao sam odličan omjer, ponovio je Poklepović

Bio je to pravi Hajdukov dan na rivi. Igrači predvođeni kapetanom Vukušićem prodefilirali su gradom. Najprije su zajedno sa stotinama navijača na Peristilu dočekali da se točno u podne na zvonik Svetog Duje istakne Hajdukova zastava, a potom su krenuli na rivu kako bi se družili s navijačima.

Brojka od stotinu brzo se pretvorila u tisuće, gotovo puna dva sata mladi hajdukovci fotografirali su se, smijali...

– Eno Anasa. Može li jedna fotografija? – na meti obožavatelja bio je mlađi Sharbini.

Naravno, puno je bilo onih koji su željeli uspomenu s Vukušićem, pa Subašićem, Vejićem, Maločom...

Istina, neke od Hajdukovih mladića navijači nisu ni prepoznali, ali nisu ti mladići žalili za tim.

– Upoznat će nas, zapamtiti – sebi u bradu prozborio je jedan od mlađih igrača iz Vučevićeva kadra.

No, prava je ludnica na rivi nastala kada se igračima došao javiti bivši trener Stanko Poklepović. Uhvatio se s igračima u zagrljaj, a smijeha, cike i vriske nije nedostajalo. Igrači su počeli uzvikivati "pirja, pirja".

Naravno, vikao je i šjor Špaco. Jednostavno, bio je i ostao omiljeni hajdukovac, malo tko zaboravlja kako je bijele prošle godine doveo do osvajanja Hrvatskoga kupa i igranja u Europskoj ligi.

A Poklepović i dalje pati za Hajdukom. Čak prati i treninge. Dok Vučević vodi momčad, on polako s crnom mazdom ide tri na sat i pozorno prati što se događa na travnjaku.

– Vi ste krivi što sam smijenjen. Da ste se više zauzeli, mogao sam još ostati. A nisam ni trebao biti smijenjen – govorio je Poklepović novinarima.

Imao je i svoj komentar na raznorazne izbore. Posebno ga je zabolio onaj u kojem nije postavljen za jednog od najvećih Hajdukovih trenera u povijesti.

– Samo je Luka Kaliterna jedinstven, svi ostali su iza njega – govorio je Poklepović, koji će ostati zapamćen kao trener koji u Poljudu u europskoj utakmici nikada nije pobijeđen.

Dao je Poklepović još neke argumetne zašto mu je mjesto među najvećim Hajdukovim trenerima svih vremena.

– Vodio sam generaciju Šurjaka, Vujovića, Štimca i Vukušića. Šurjak je rođen 1948., a Vukušić 1991. Ali, sad mi je prekrasno, puna mi je duša, samo Split ovo može napraviti – rekao je Špaco.

Premijerka Kosor ipak odustala od Poljuda
Dugo su u Hajduku čekali odgovor premijerke Jadranke Kosor. Pozvali su je da bude gošća na proslavi Hajdukova rođendana, u misiji nagovaranja bili su čak i neki ministri, koji su skloni bijeloj boji, ali na kraju je ipak došao negativan odgovor. Poziv s Poljuda Jadranki Kosor upućen je prekasno.

Vejić i Hajduk dali su po 10, a Torcida 17 tisuća kuna

Nevolje nekadašnjeg Hajdukova vratara Ivana Budinčevića koji teško živi u Subotici nikoga u bijeloj obitelji nisu ostavile ravnodušnim. Pa je proteklih dana skupljana pomoć koja je jučer uručena Budinčeviću.

Usput, dobio je i Hajdukov vratarski dres. Sam Hajduk dao je za svog bivšeg igrača, koji bilježi posljednji naslov iz Jugoslavije (prvak 1979. godine), 10 tisuća kuna, isti iznos za pomoć Budinčeviću uplatio je i igrač Hrvoje Vejić, a navijači su ukupno prikupili 17 tisuća kuna. Bravo za Hajdukovu obitelj!

Ključne riječi

Komentara 21

NA
nacionalnifront
10:49 13.02.2011.

kao bivšem navijaču Dinama, a sada simpatizeru vrlo mi je neugodno kada se napominje da Dinamo slavi 100 godina. Kolika je to istina najbolje se vidi sa proslava 100 rođendana Hajduka i patetičnih pokušaja proslave 100 rođendana Dinama na drugom kraju svijeta u Australiji (od sramote su pobjegli što dalje). Napomena @nekakav, iza bakljade na zidinama nije ostao niti jedan papirić, a kamoli bengalka, da poznaš Dubrovnik i njegov mentalitet znao bi koliko čuvamo naš Grad i našu baštinu. Ljepo je bilo vidjeti proslavu svakome ko je dobronamjeran i normalan. meni nije smetala kao Dinamovcu, dapače bila je fascinantna i vrlo organizirana. Čestitam svim navijačima Hajduka 100 rođendan njihovog kluba.

OB
-obrisani-
18:58 12.02.2011.

Lijepa gesta Hajduka ,Torcide i svih koji njihova bivseg vratara nisu zaboravili...Inace je tako ,iz vidika ,iz misli... ................................................... Sretan rodjendan Hajduku,i svako dobro u daljnjim utakmicama...

DU
duvno
22:20 12.02.2011.

čestitka jajdukui bio još puno godina iza dinama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije